A jövő irodái már most elérhetők

Az okos irodák technológiája a szemünk előtt változtatja meg azt, ahogy a munkára és ezzel együtt az irodára tekintünk. A versenyszférában minden a gyorsaságról, a hatékonyságról és a magas minőségről szól, amit az új okos technológiák alkalmazása nélkül nehéz is lenne követni. De mit is jelent pontosan az okos iroda, és milyen előnyei lehetnek a mindennapokban?

 

Mi az az okos iroda?

Egyszerűen összefoglalva, az okos irodák azok a modern technológiával felszerelt irodahelyiségek, amelyek okos eszközei egyenként és rendszerbe foglalva is segítik az ott dolgozók munkáját. Legyen szó online konferenciákat élethűvé tevő, szenzoros megoldásokról, okos táblákról, a klimatizálás intelligens megoldásairól vagy éppen az okos világításról, az automatizáció számos téren támogathatja a munkát. Az okos eszközök nem öncélú kiegészítők: használatuk a gyorsaságot, az egyszerű használatot és a kollaborációt segítik elő.

 

Milyen területeken használhatók okos eszközök?

Okos eszközök a tárgyalóban: minél nagyobb egy cég, annál bonyolultabb lehet hatékonyan koordinálni, melyik csapat mikor használja a tárgyalót. A különböző applikációs megoldásokkal egyszerűen megoldható a foglalás, ráadásul helyiségben felszerelt eszközöknek köszönhetően könnyedén kapcsolódhatnak be a megbeszélésekbe más országban dolgozó ügyfelek és kollégák.

Okos táblák: ugyancsak a tárgyalóban tesznek jó szolgálatot az okos táblák, amelyeket egyszerre használhatunk nemzetközi meetingekhez vagy éppen komplex prezentációk jól látható lebonyolításához. Az okos táblák mindemellett alkalmasak arra is, hogy emlékezzenek az adott felhasználó beállításaira, így tökéletes kiegészítőül szolgálnak közösségi irodákban is.

Új technológiás bútorok: persze, egy irodaszék vagy egy tárgyalóasztal elsődleges funkciója egyértelmű, azonban a kényelemhez a praktikusság is hozzá tarozik. Sok mai okos bútort akár beépített USB-csatlakozókkal is felszerelnek, így könnyedén megoldható a meeting közben való telefon és laptoptöltés.

 

Az okos irodák egyre népszerűbbek

Mindent összevetve elmondhatjuk, hogy a jövőben egyre többet fogunk találkozni okos irodákkal, és nem csupán high-tech cégeknél. Az automatizáció és intelligens technológiák jelentette újítások mára könnyen elérhetővé váltak, így az előnyeiket egyre többen élvezhetik. Legyen szó a munkavégzés koordinációjáról, a produktivitás növeléséről vagy éppen a kollaboráció leegyszerűsítéséről, az okos eszközök segítenek a költségek és a befektetett energia optimalizálásában – és ebből senki sem akar kimaradni.

Szeretne új tárgyalószékekkel felszerelni okos irodáját? Tekintse meg választékunkat!

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart