Adja meg a módját: ilyen a jó főnöki szék

Az irodai forgószékek felhozatalában különleges helyet foglalnak el a vezetői székek. Nemcsak azért, mert a cég első emberének ülőalkalmatosságát jelentik, hanem impozáns karakterük, az iroda terét meghatározó jellegük miatt is.

Minőség, tartósság és kényelem

Annak, aki egy cég vezetésével, ügyes-bajos dolgainak igazgatásával, az alkalmazottak irányításával és a vállalkozás sorsát egyengető döntéshozással foglalkozik, átlagon felüli kényelemre van szüksége. Sok cégvezető a munkaórákon túlmenően, ideje nagy részét tölti az irodában, lázasan tervezgetve és építve vállalkozása jövőjét, vagy éppen befektetőkkel, partnerekkel tárgyal, ezzel pedig összeegyeztethetetlen egy kényelmetlen, a modern ergonómiai szempontoknak nem megfelelő irodaszék.

Az ideális főnöki széknek komplex kritériumrendszernek kell megfelelnie, amely magába foglalja az ergonómiai, a minőségi és az esztétikai követelményeket is, illetve a kiegészítő funkciók és mechanikák terén is jól teljesít. Az alapvető kényelem és a helyes üléspozíció biztosításában kulcsszerepet játszik a derék-és fejtámasz. Az ideális, testmagasságunkhoz állítható háttámla teljes hosszában megtámasztja a gerincoszlopot, ezzel mérsékli a terhelést. Ehhez társul az ergonómiai kialakítású ülőlap: érdemes a sokórás üléshez igazított keményebb, ezáltal strapabíróbb, sűrűbb szivacsozású modelleket előtérbe helyezni.

A külalak sem utolsó

Biztosan ismerős a filmekből a jelenet: a főnök háttal a kamerának, fekete bőrfotelében ül. Még meg sem fordult, mégis egyből kitaláljuk, hogy kiről van szó. Modern napjainkban a főnöki szék státuszszimbólum: funkciója a kényelmi szempontok mellett a hatalmi pozíció hangsúlyozása. Esztétikai szempontból mind az irodai enteriőr hangulatához, stílusához, mind a vezető egyéni ízlésvilágához kapcsolódnia kell.

Anyagát tekintve textil, műbőr és bőr borítású főnöki székek kínálatából válogathatunk. A bőr vezetői székek általában költségesebbek, de minőség és tartósság szempontjából is kétségkívül a legkiválóbb opciót jelentik. Ugyanakkor ma már kimagasló színvonalú műbőr székek is vásárolhatóak, amelyek a bőrhöz hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek.

A szín- és ízlésvilág már inkább a vezető személyiségével és korával hozható összefüggésbe. A fekete vagy barna színű, bőr kárpitozású szék konzervatívabb ízlésű főnökre vall, míg a fehér bőr, krómozott vázas, rendhagyó színű vagy hálós támlájú vezetői szék a lazább stílusú főnökhöz illik.

A megfelelő vezetői szék kiválasztása körültekintést igényel: nem érdemes lehorgonyozni az olcsó megoldásoknál, hiszen hosszú távú tervezés esetén sokkal jobban megéri egy tartósabb, elfogadható ár-érték arányú modellre való beruházás.

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart