Bánjon jobban a testével, próbálja ki a térdeplőszéket!

Életünk során, munkánkból vagy hobbinkból adódóan sok időt töltünk ülő helyzetben. Néha egészségtelenül sokat, aminek ha nem is azonnal, de idővel biztosan komolyabb következményei lesznek. Ülünk az autóban, az irodában, az iskolapadban, a tévé és a számítógép előtt, de akkor is, mikor könyv van a kezünkben.

Az ülés teszi ki időnk nagy részét. Éppen ezért, illetve, hogy változatosabbá tegyük azt, különféle „praktikákat” vetünk be, hogy ne legyen olyan egyhangú. Ezek viszont nem mindig a legegészségesebb pozíciók a testünknek, de tény, hogy kényelmesebbek, mint egyenes háttal ülni hosszú órákon keresztül.
Ülünk magunk alá húzott lábakkal vagy éppen teljesen kinyújtottakkal, ülünk úgy, hogy térdeinket közvetlen a mellkasunk elé emeljük, ülünk keresztbe tett lábakkal és néha úgy is, hogy előrehajolunk miközben a gerincünk egy egészségtelen görbületet ír le.

És a térdeplőszékről hallott már?

Elsőre kicsit megtévesztő lehet ennek a típusnak a megnevezése, hiszen alapvetően nem térdepelünk rajta, de nem is valami középkori büntetőszékre kell gondolni a fogalom hallatán.
A térdeplőszék egy főképp irodai környezetben használt váltószék, ami ergonomikus kialakításának hála természetes módon ösztönöz bennünket a helyes testtartásra.
De nem kell megijedni, nem a térdünket kell használnunk támaszkodás során, hanem a lábszárunkat, ami bár elsőre kicsit furcsa lehet, meglepő, hogy mégis milyen kényelmet nyújt a testünknek. Jó tudni, hogy a térdeplőszékek párnás kialakításúak, így egyáltalán nem zavaró, hogy a teljes testsúlyunkkal nehezedünk a lábszárunkra.

Nyáron sokkal komfortosabb, mint a műbőrhöz tapadni

A térdeplőszék használatával javul a keringésünk, miközben tehermentesítjük a gerincünket és a derekunkat, ami – ha naponta 8-10 órákat ülünk a számítógép előtt –, valljuk be, felér egy igazi csodával. Ha néhány óra elteltével átülünk a térdeplőszékre, a testünk szinte fellélegzik, új erőre kap, miközben javul a koncentrációsképességünk és a teljesítményünk is.
De nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy a nyári kánikulában mennyire kellemetlen és egészségtelen egész nap egy silány anyagú székben ülni, amihez szó szerint odaragadunk. A térdeplőszék másik nagy előnye, hogy a hátunk minden körülmény között szabadon marad, így elkerülhetjük a zavaró izzadást.


Hiába fiatal, és ereje teljében van, a sok ülőmunka éppoly rossz hatással lehet a testére, mint az idősebb generáció képviselőinek. Legyen elővigyázatos, és tegyen meg mindent még időben azért, hogy irodai környezetben is tehermentesítse a testét!

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart