Az ergonomikus főnöki székek előnyei – hogyan segítik a vezetők egészségét és produktivitását?

A főnöki székek minden modern iroda alapvető kellékei, de nem csupán azért, mert segítenek a professzionális légkör megteremtésében. Egy korszerű, ergonomikus főnöki szék sokkal többet kínál ennél – növeli a munkavégzés hatékonyságát, ami magas pozíciójú állások esetén különösen fontos lehet.

Ezért fontos, hogy főnöki székkel segítse a munkát

Akár cégvezetőről, akár középvezetőről van szó, az iroda egyik legfontosabb bútordarabja a főnöki szék. Manapság persze ez a típusú irodaszék nem csupán a tekintély mutatásáról szól, hiszen a főnöki forgószékek klasszikus bőr vagy műbőr kárpitozás mellett szövetes vagy éppen színes kivitelben is elérhetők. A jó főnöki szék legfőbb ismérve, hogy olyan, ergonomikus kialakítás jellemzi, amelyben könnyebben telnek a súlyos munkaórák. De miért is van ez így?

Ergonomikus székekkel a produktivitásért

Kimutatható, hogy a megnövekedett kényelem növeli a hatékonyságot, mégpedig nem csak pszichológiai, de fiziológiai szempontból is. Egy kényelmes környezetbe mindig jó érzés megérkezni, így, ha az iroda designjába illeszkedő, kényelmes szék található munkahelyünkön, a munkaidő is örömtelibben fog eltelni. De ami még talán ennél is fontosabb, hogy egy kényelmes szék jelentős mértékben képes csökkenteni a különböző testi fájdalmak kialakulását.

Legyen szó nyak-, hát-, derék- vagy éppen vállfájdalmakról, állítható ergonomikus szék használata esetén kevesebb esély van arra, hogy mindezek a tünetek jelentkezzenek. Ennek pedig konkrét okai vannak.

Az ergonomikus főnöki székek előnyei

Jobb keringés: helyes testtartás segíti, hogy mélyebben lélegezzünk, megfelelő mértékben táguljon ki a tüdőnk, így több oxigén jusson az agyba. Mindez segíti a gondolkodást, és így növeli a koncentrációt.

Kevesebb fáradtság: ha a test megfelelő támasztékot kap, kevesebb felesleges teher jut a csípőre és a felső testre. Az ergonomikus székek képesek optimálisan megtartani a gerincoszlopot, így testünk ülés közben sem fárad el túlzott mértékben.

Munkahelyi sérülések kiküszöbölése: a nem megfelelő székek használata hosszú távon ízületi és izomfájdalmakhoz, valamint a rugalmasság elvesztéséhez vezethet, ami előrevetíti, hogy egy-egy rossz mozdulat sérüléshez vezessen. Egy magas minőségű irodaszékkel mindez könnyen kiküszöbölhető.

Szeretne Ön is minden tekintetben munkájára összpontosítani? Válasszon termékeink közül!

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart