Állítható asztalok a munkahelyi produktivitásért

Ha irodai munkáról van szó, nem csupán megfelelő széket, de a feladatra alkalmas asztalt is érdemes vásárolni. A tökéletes asztal kiválasztásakor azonban nem csupán a méretet vagy éppen a fiókok számát kell figyelembe venni, hanem a magasságot is. Lássuk, mit érdemes tudni az állítható magasságú íróasztalok előnyeiről!

 

Így állítsa össze ergonomikus irodáját!

Amennyiben egy iroda nincs felszerelve a megfelelő bútorokkal, a hosszan tartó ülőmunka akár komoly egészségügyi ártalmakat is okozhat. A kényelmetlen ülőalkalmatosságok derék-, hát- és nyakfájdalmakhoz is vezethetnek, így érdemes a test vonalához tökéletesen illeszkedő, minden elemében szabályozható ergonomikus irodaszékeket vásárolni. Persze, a mindennapi egészség megőrzésének ez csupán szükséges, de nem elégséges feltétele. A fizikai állóképesség megtartásához érdemes az ülőmunkát rövid szünetekkel, esetleg tornagyakorlatokkal megszakítani, átmozgatva az egész testet. De mivel segíthetjük még az ülőmunkát? Sok irodista számára meglepő lehet a válasz: ha nem ülve végezzük.

 

Ülő munka állva – ezért válasszon állítható magasságú asztalt

Bizonyos emberek magasabbak, mások alacsonyabbak, ezért fontos, hogy a testmagasságot is mérlegeljük a tökéletes asztal kiválasztása előtt. Az állítható magasság azonban elsődlegesen mégsem erre irányul, hanem azt segíti, hogy a hagyományos irodai munkákat akár állva is elvégezhessük. A szabályozható magasságú asztallábak lehetővé teszik, hogy tetszőleges magasságba emeljük az asztallapot, mindezt ráadásul olyan dinamikusan, hogy ne kelljen hosszadalmas szerelésbe fogni.

Az állítható magasságú asztaloknak két fő típusa létezik, a manuális és elektromos kivitelű termékek. A kézzel állítható asztalok kifizetődő megoldást jelentenek, ha az asztalt nem kell gyakran beállítani, így dedikált álló munkaállomást alakíthatunk ki az irodában. Az elektromos állítási lehetőséget biztosító asztalok, bár magasabb áron szerezhetők be, egyszerűen, könnyedén szabályozhatók, ideértve az asztallábak hosszát vagy éppen az asztallap szögét. Amennyiben olyan munkaállomás kialakítása a cél, amelyet több alkalmazott felváltva használ, érdemes lehet ezt a megoldást választani, hiszen így mindenki könnyedén igazíthatja az asztalt a maga igényeire.

 

Az irodaszékek és állítható asztalok jótékony hatásai

  • Segítik a hatékony munkavégzést, hiszen növelik a munkahelyi mozgékonyságot, valamint fokozzák az energiaszintet.
  • Ergonomikus kialakításuknak köszönhetően hozzájárulnak az ízületi bántalmak kialakulásának megakadályozásához.
  • Segítik a koncentrációt, hiszen a több mozgás fokozza a vérkeringést, és több oxigént juttat az agy számára.

Szeretne többet tudni elérhető irodai forgószékeinkről, főnöki székeinkről és egyéb termékeinkről? Tekintse meg kínálatunkat!

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart