Irodai forgószékből speciális munkaszékbe

Bár a legtöbb munkát ülve végezzük, néhány szakma látszólag megköveteli az állópozíciót. Hosszú távon mindkét testhelyzet megterhelő lehet az ember számára, és ezen könnyítendő, többféle speciális munkaszéket fejlesztettek ki.

Nem kell már naphosszat állnunk a gyártósor mellett. Noha ehhez a munkához a hagyományos irodaszékek nem lennének előnyösek, néhány speciális munkaszéket kifejezetten ipari környezetbe szántak készítésükkor. Úgy alkották meg őket, hogy ellenálljanak a vegyszereknek, könnyen tisztíthatóak legyenek, és a gyors mozgásokat is lehetővé tegyék, például ha hirtelen kell felállnunk a székből. Strapabíróak, és egyes változatain lábtartó gyűrű is található a kényelmesebb használat érdekében.

A másik szakma az egészségügyeseké, ahol bár gyakran használnak irodai forgószéket, az kevésbé praktikus, mint a speciálisan orvosoknak szánt munkaszék. Ez a háttámla nélküli, állítható magasságú ülőke szintén szabadabb mozgást biztosít használójának.

Vannak azonban olyan foglalkozások is, amiket muszáj állva végezni, ilyen például a masszőr. Nekik lehet segítség az úgynevezett álláskönnyítő szék, ami nem a hagyományos ülőalkalmatosság szerepét tölti be, mégis nagyban megkönnyíti az egész napos állást.

Hagyományos irodaszék vs. térdeplőszék

Számos alternatívája létezik már a megszokott irodaszékeknek. Néhány ezek közül meglepően kényelmes annak ellenére, hogy a kinézete mást sugall. Ilyen az új keletű térdeplőszék is, amin ülve, térdepelve levesszük a terhet a derekunkról és a gerincünkről, ezáltal javulni fog a tartásunk, és kevésbé fog fájni a hátunk. Emellett léteznek már légpárnás álláskönnyítő, illetve az aktív ülést biztosító eszközök is. Nem kell tehát minden esetben a szokásos irodai forgószék mellett dönteni. Persze lehet, hogy a gamer szék helyett nem találunk olyan variációt, amiben hasonlóan szívesen töltenénk el a játékidőnket, ám egy egészségesebb testtartásra ösztökélő ülőkéről hamarabb felállunk majd, ami nem biztos, hogy rossz.

Persze sose feledkezzünk meg a rendszeres testmozgásról és az óránként legalább 10 perces monitorszünetről! Fontos, hogy a munkánk, hobbink során, ha ülve végezzük azt, beiktassunk időként egy kis mozgást, és ilyenkor pihentessük a szemünket is. Ez növelni fogja a koncentrációs képességünket.

Végezzen bármilyen munkát, elengedhetetlen, hogy megtalálja hozzá a legmegfelelőbb eszközöket.  A speciális munkaszékeket speciális szakmákhoz találták ki, így biztosan segítségére lesznek Önnek is.

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart