Irodaszék-karbantartás – ehhez is van néhány tippünk

Mivel szinte mindennapi használatban vannak, ezért még a legminőségibb irodaszékek is idővel megkopnak és a teljes szerkezeti amortizálódás is tulajdonképpen elkerülhetetlen. Eleinte még csak a huzat kopásán, szakadásán vesszük észre az idő nyomát, aztán már nem tudunk egy-egy beállítást stabilan kivitelezni, ingatag lesz a karfa és/vagy a háttámla, kilazul a hintamechanika, egyre többször fog vészjóslóan nyikorogni a szék, vagy éppen egyszer csak teljesen megadja magát a gázlift. Ha ezek a problémák még csak egyesével jelentkeznek, némi szakszerű karbantartással, egy kis javítással, alkatrészcserével nyerhetünk még pár évet, de ha minden egyszerre adja meg magát az irodaszéken, akkor bizony muszáj lesz búcsút vennünk tőle, még akkor is, ha egyébként nagyon a szívünkhöz nőtt.

Tehetünk azért, hogy meghosszabbítsuk az irodaszék élettartamát
Szerencsére a jobb minőségű, némileg költségesebb székeket nem 1-2 évre, sokkal inkább egy évtizedre tervezik, így nyugodtan tekinthetünk akár hosszú távú befektetésként is egy-egy ergonomikus irodaszékre vagy tárgyalószékre. Azért pedig, hogy imádott székünk minél tovább velünk legyen, mi is sokat tehetünk. Persze nem azzal, hogy nem használjuk, inkább azzal, hogy időt, energiát szánunk – akár otthoni körülmények között is – az irodaszék megfelelő karbantartására. Ehhez gyűjtöttünk most össze néhány hasznos tanácsot, de ha nincs kedve ezzel bíbelődni, jó, ha tudja, Forgách utcai szervizünk ajtaja mindig nyitva áll.

 

Ezeket a karbantartási teendőket otthon is elvégezhetjük

Az ülőlapátot, a háttámlát és a karfát általában csavarok tartják. És mint minden csavar, ezek is hajlamosan idővel kilazulni, főleg intenzív használat mellett. Nem árt tehát, ha évenként ellenőrizzük a csavarok állapotát és ha indokolt, kicsit meghúzzuk azokat.
A mozgó székalkatrészek kenése szintén aranyszabály. A mozgás és a súrlódás fokozottan megviseli az alkatrészeket, ezért javasolt rendszeresen kenőanyaggal ápolni ezeket a részeket. Gondolunk itt a billegtető szerkezet tengelyeire, a gázliftre, a gázteleszkóp részeire.
A székgörgők általában jól bírják a gyűrődést, ha pedig mégis cserélni kellene azokat, irodaszék szervizünk meg tudja ezt is tenni. Ugyanakkor a görgők idővel összeszedik a padlószőnyegről, a parkettáról a port, a szöszöket, a szövetszálakat, ezért ezeket célszerű rendszeresen kézzel vagy csipesszel eltávolítani a keréktengelyekről.

Nincs kedves otthon bajlódni a székkarbantartással? Látogasson el budapesti irodaszék szervizünkbe, ahol levesszük a gondot a válláról!

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart