Lakberendezési irányzatok az irodában

Örömteli újdonság, hogy az utóbbi időben már hazánkban is egyre fontosabb szerepet kap a kellemes, otthonos és inspiráló irodai környezet kialakítása. A megfelelő stílus kiválasztására érdemes a főbb szempontokat és célokat a helyiség paramétereihez igazítani: világos vagy sötét, milyen alapterületű, hányan dolgoznak benne és milyen módon.

A munkaállomások egymástól való elhatárolásához dekorációs értékkel használhatunk térelválasztókat vagy paravánokat aszerint, hogy hűvösebb vagy melegebb összhatást szeretnénk-e. Az irodai forgószékek esetén a legfontosabb szempont, hogy minél több ergonomikus funkcióval rendelkezzenek a kényelmes és egészséges tartás hosszú távú fenntartása érdekében.

A friss életérzést növényekkel biztosíthatjuk, a zöld szín megnyugtató hatású, és elősegíti, hogy a figyelmünk fókuszált maradjon. Egy színes vagy mintás kanapéval, fotellel vagy olyan kiegészítőkkel, mint a babzsák, az állólámpa, függöny, polcok, díszpárna és egyéb fonott, hímzett díszítő elemek könnyen csempészhetünk környezetünkbe egyediséget, akár egy kis keleti vagy mediterrán hangulatot.

 

Stílusválasztási tippek

Manapság egyre inkább a stílusirányzatok vegyítése a tendencia, hiszen így egyedi hangulatú, intimebb környezetet lehet varázsolni az irodahelyiségbe.

  • A klasszikus vagy antik stílus mindig nyugodt eleganciát és igényességet sugároz, de a fiatalabb korosztályok számára általában kevésbé otthonos közeg, így főnöki irodákban vagy tárgyalókban lehet ideális választás.
  • A szellős, egyterű irodák kiváló lehetőséget nyújtanak az indusztriális vagy retró stílushoz, ahol jól érvényesül a fűrészelt fafelületek, a beton- vagy bontott téglafalak, a fém és az acél, illetve az erőteljesebb színek és minták használata.
  • A rusztikus vagy vidéki (country) stílus a természetes anyagokat részesíti előnyben, mint a kő, fa vagy a tégla, amiben jól mutatnak a fém fogantyúk vagy a kovácsoltvas elemek, a semleges és a melegebb tónusú színek, de a virágos vagy kockás motívumok is.
  • A modern stíluson belül választhatjuk a letisztult, egyenes vagy szögletes vonalvezetésű, skandináv, minimál design-t natúr vagy világos színekkel, de a színes, lekerekített formákat, élénk színeket és vadabb mintákat kedvelő bohém irányvonalat is.
  • A tengerész (nautical) stílus a kék, fehér és homomkszínek, továbbá a csíkos minták és a körforma előtérbe helyezésével pihentető és pozitív összhatást eredményez, amely légiességet, könnyedséget kölcsönöz az enteriőrnek.

 

Bármelyik stílus mellett döntünk is, ha sikerül harmonikus, de egyben alakítható és otthonos közeget teremtenünk, azzal hosszú távon minden szempontból jól járunk.

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart