Miért érdemes ergonomikus irodaszék mellett dönteni?

Nem kevés irodai dolgozó érzékel diszkomfortot munka közben, ami sok esetben éppen a hosszú időn át végzett ülőmunkára vezethető vissza. A nem megfelelő minőségű irodaszékben végzett munka könnyen a feladatvégzés rovására is mehet, ezért fontos, hogy jó tervezésű ergonomikus székkel előzzük meg a problémák kialakulását. Lássuk, mit is érdemes tudni az ergonomikus székekről!

Irodai forgószékkel az ülőmunka káros hatásai ellen

A hosszú távon végzett ülőmunka nem csak monoton lehet, de hát-, derék vagy éppen nyakfájdalmakhoz is vezethet. A görnyedt testtartás hamar fáradást okozhat, ami hosszú távon akadályozza a fókuszált, pontos munkavégzést, és kedvetlenséghez is vezethet. Éppen ezért fontos, hogy a hosszú távú egy helyben való ülést több, aktív mozgással töltött periódus szakítsa meg a nap folyamán. Megfelelő irodai forgószék kiválasztásával ugyanakkor az üléssel töltött időszakot is kényelmessé és egészségessé tehetjük.

Milyen egy minőségi ergonomikus irodaszék?

Egy ergonomikus irodaszék képes tökéletesen követni a test vonalát, így megfelelő támaszt nyújt a lábaknak, a karoknak, a hátnak és a fejnek is. Az ergonomikus székek éppen ezért olyan, állítható mechanikával rendelkeznek, amelyek könnyen szabályozhatók, és személyre szabottan igazíthatók a felhasználók testalkatához. A profi ergonomikus székek esetén éppen ezért szabadon változtatható az ülésmagasság vagy akár az ülés mélysége és szélessége, a deréktámasz pozíciója, a derék-, hát- és kartámasz, valamint a fejtámasz magassága is.

Az optimális ülésmagasság: mára az irodaszékek alapfunkciójává vált a beépített gázlift, melyet egy könnyen hozzáférhető kar segítségével egyszerűen szabályozhatunk. Az ideális magasság mindig személyfüggő, így érdemes úgy beállítani, hogy a talp a padlóra feküdhessen, és a combok derékszöget zárhassanak be a törzzsel.

Derék- és háttámasz: megfelelő támaszték nélkül a gerinc hamar veszít tartásából, így könnyen görnyedt testtartás alakulhat ki. A görnyedtséget ugyanakkor a derék, valamint a hát hatékony megtámasztásával kiküszöbölhetjük. Az ergonomikus székeken a háttámla dőlésszöge egyszerűen állítható.

Kar- és fejtámasz: az íróasztalnál végzett munka során fontos, hogy minél inkább elkerüljük a könyökök lógatását, így is csökkentve az elfáradás esélyét. Támaszték nélkül ugyanakkor nem csupán a karok fáradhatnak el, de a fej is, ezért érdemes olyan széket választani, amely képes a teljes felsőtest megtartására, és akár állítható fejtámasszal képes igazodni a testmagassághoz.

Minőségi ergonomikus irodaszéket választana? Tekintse meg kínálatunkat!

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart