Székek az otthoni tanuláshoz

A tanulás rengeteg koncentrációt igényel, ezért elengedhetetlen, hogy közben kényelmesen üljünk. Kutatások szerint az átlagdiák heti 25-30 órát tölt tanulással, ami azt jelenti, hogy évente mintegy 1300 órán át ül. Mivel az emberi test a változatos mozgásra, az aktivitás és a pihenés váltakozására van kitalálva, fontos odafigyelnünk arra, hogy már fiatal kortól kezdve a helyes testtartást segítő, illetve az aktív ülési módokat részesítsük előnyben.

A kötelező iskoláztatás több mint százötven éves története kezdetén a reform támogatói úgy érveltek, hogy társadalmi szempontból elengedhetetlen a mindenki számára elérhető alapszintű oktatás, míg mások úgy gondolták, a napi több órán át az iskolapadban töltött ülés károsítja a nebulók testi fejlődését. Az elmúlt évtizedekben egyre kevesebb és kevesebb hangsúly került a testi fejlődésre az oktatási intézményekben, így a görnyedt testtartást mára sokan a tanulás negatív, de elkerülhetetlen velejárójának tartják. Ennek azonban nem kell így lennie.

 

Gamer székek és a tanulás

A megfelelő szék nem csak kényelmes, de támogatja is egészségünket.  Az iskolákban általánosan használt, egyszerű kialakítású fém, fa vagy műanyag székek a gyerekek testtartására gyakorolt rossz hatásának ellensúlyozására otthon mindenképpen érdemes a test vonalait jobban követő minőségi irodai forgószéket vagy különleges tervezésű ergonomikus széket használni. Azonban ha igazán komolyan vesszük egészségünket, válasszunk a test sajátosságaihoz igazítható speciális gamer széket.

 

De hogy jön ide a játék?

A számítógépes játékok elterjedése kezdetben a hát- és gerincproblémák elképesztő mértékű megnövekedését hozta magával. Azonban ahogy a számítógépesjáték-versenyek többmilliárd dolláros iparággá, mi több, sporttá nőtték ki magukat, a versenyzők és a mögöttük álló szponzorok rájöttek, hogy nem engedhetik meg maguknak, hogy a hátproblémák és a fáradtság legyengítsék őket.

 

Hasznosítsuk minden energiánkat!

A gamer székeket ergonómiailag optimálisra fejlesztik ki. Akár teljesen vízszintig dönthető háttámlájuk, az állítható vagy le is vehető, nyakat és derekat támasztó párnáik, szövettel kárpitozott ülőlapjuk és háttámlájuk sportautóülésére emlékeztet. Az ilyen ülőalkalmatosságokat arra tervezték, hogy se a fájdalom, se a fáradtság ne vonja el figyelmünket és energiánkat arról, amire fókuszálni szeretnénk. És ez a legfontosabb: a rossz ülés megromló egészséghez, rossz közérzethez, és így fáradtsághoz vezet, amit jobb megelőzni, mint orvosolni. Ezért a jól megválasztott szék lehet életünk egyik legjobb befektetése.

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart