24 órás szék – a legkényelmesebb választás

Mivel napjaink legalább egyharmadát munkával töltjük, és a modern munkák nagy része üléssel telik, bizony rendkívül fontos, hogy ezt az időt a lehető legegészségesebben töltsük el. Ehhez a legfontosabb egy olyan szék kiválasztása, ami támogatja helyes testtartásunkat, frissen tartva testünket és szellemünket. Hiszen ha nem vigyázunk, a helytelen ülés hosszú távon különféle testi panaszokhoz vezetnek, melyek nemcsak munkánk teljesítményét ronthatják, de kihathatnak közérzetünkre is.

 

Mi az a 24 órás irodaszék?

Nem egy olyan munkakör létezik, melynek végzéséhez még az átlagosnál is többet kell ülni. Egy irodai alkalmazott olykor-olykor felállhat egy kávéra, és néha-néha még a legfeszítettebb munkatempójú multicégnél is belefér egy kis nyújtózkodás két email között, ám vannak olyan munkák is, amelyeknél gyakran hosszú időn keresztül elengedhetetlen a megfeszített figyelem és a folyamatos jelenlét. Ilyen munkát végeznek a mentős diszpécserek vagy a repülőtéri forgalomirányítók, akik egy-egy szituációban nem csak azt nem engedhetik meg maguknak, hogy fáradtak legyenek, de néha azt sem, hogy akár 5 percre kiszellőztessék a fejüket. Nekik találták ki a 24 órás székeket.

A 24 órás székek olyan különleges kialakítású székek, amelyek folyamatos, akár 2-3 műszakos használatban sem használódnak el, és személyre szabható beállíthatóságukkal biztosítják az egészséges, fájdalommentes testtartást.

 

A természetes ülés titka

Egy jó szék támogatja a minél természetesebb testtartást. Fontos, hogy a szék háttámlája teljes hosszában megtartsa a hátat és a vállakat, valamint, hogy a háttámla enyhe ívben kövesse a gerinc természetes vonalát. Mindemellett a karfáknak úgy kell megtartaniuk a könyököt és a karokat, hogy hosszú irodai munka alatt se fáradjanak el izmaink.

A hátfájdalmak gyakori oka a medence és a csípő rossz pozíciója. Gyakori, hogy ülés közben hátra döntjük medencénket, ami a gerincre nehezedő teher megnövekedését eredményezi. Ebben az ülő pozícióban előre konyulnak vállaink, előre szegjük a fejünket, és mindez komoly fájdalmakhoz is vezethet.

 

Testhez igazítható irodaszék

A 24 órás szék ergonomikus kialakítású. Ez azt jelenti, hogy rendkívüli módon alkalmazkodik az emberi test szükségleteihez, megtámasztja a gerincet és a csontozatot, valamint természetes pozícióban tartja az ízületeket.

Mivel egy-egy 24 órás székeket gyakran többen, több műszakban, folyamatosan használnak, fontos, hogy az ilyen székeket gyorsan és egyszerűen lehessen beállítani, beleértve a háttámla dőlésszögét, a fejtámla pozícióját, illetve a karfák és a gerincet támogató párna helyzetét. Az ilyen nagy teherbírású irodaszékek tervezésénél gyakran veszik alapul az autóüléseket.

Mivel mindannyiunk teste más és más, fontos, hogy olyan széket válasszunk, amiben megőrizhetjük természetes testtartásunkat. Hiszen egészségesen öröm a munka.

 

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart