2022 bútortrendjei – még most sem késő váltani

Bár az év közepe felé közeledünk, még mindig nem késő feltérképeznünk, hogy milyen formákkal, textúrákkal, színekkel, hangulatokkal kecsegtet 2022 a lakberendezés terén.

Ugyan a bútortrendek évről évre változnak, ám az utóbbi esztendőkben kulcsfontosságú szerep jutott a kényelemnek, pontosabban a mindennapi, otthoni kényelemnek. A COVID19 nem csak egy addig még ismeretlen vírust hozott magával , de rövidebb-hosszabb időszakokra kényszeres otthoni karantént is, így még jobban felértékelődött és fókuszba került, hogy otthonunk minél élhetőbb és komfortosabb legyen. Néhány hónapon belül már nem csak a pihenés, a kikapcsolódás, a feltöltődés szigete volt a lakásunk, a házunk, hanem otthonunk négy fala közé szorult a munkahelyünk és gyermekeink iskolája is.

 

Homework és homeoffice szobák, gamer székek

Ezek a gyökeres változások, a munkahelyi és iskolai körülmények átállása megkövetelte, hogy mind dolgozószoba vagy dolgozósarok fronton, mind pedig gyerekszoba tekintetében lehetőleg egy szempillantás alatt akklimatizálódjunk a megváltozott helyzethez. Megjelentek otthonunkban is az ergonomikus kialakítású, modern irodai forgószékek, de az állandó otthon töltött idő, illetve a számítógép előtt ücsörgés jelentősen hatott az extra kényelmes, korszerű gamer székek piacára is.

 

Klasszikus értékek

Mivel minden dupla, tripla használatnak lett kitéve az utóbbi években, ezért felértékelődtek a klasszikus formatervezésű, vintage bútorok és használati tárgyak is. A masszív, elnyűhetetlen bútorok, a tömörfa asztalok, komódok, székek vagy már felújított formájukban, vagy kicsit ütött-kopottasan – nem ritkán a padlásról, a pincéből – kerültek vissza otthonainkba.

 

Ívelt bútorok mindenhol

A 2022-es bútortrendeket abszolút az ívelt bútorok alkotják. Lépten nyomon ívelt háttámlájú fotelekkel, kanapékkal, irodaszékekkel találkozhatunk. Megnyugtatóbb látványvilág, a szögletesség lágyítása, kellemesebb tapintás – az ívelt formájú fotelekben, kanapékban, székekben ezek egyszerre mind megvannak.

 

Helló újra 70-es évek!

A 70-es évekből jól ismert színek, hangulatok, bútortípusok reneszánszukat élik 2022-ben. Ugyan az 1970-es években gyártott bútorformák megmaradtak, mégis a tervezők kicsit újragondolták ezeket, és az akkortájt is divatos szekrények, székek, kanapék, bútorok erősen szögletes, hangsúlyosabb lábakkal tértek vissza. Színek tekintetében abszolút befutó most minden, ami terrakotta, zsálya vagy mustársárga, ami szintén a 70-es évekre volt jellemző.

 

A természetesség jegyében

Ahogy egyre nagyobb hangsúlyt kap a mindennapokban a környezettudatos szemlélet, úgy alakulnak át lassan, de annál biztosabban a bútorok fő alapanyagai is. Egyre több meseszép és időtálló, természetes hatást nyújtó anyag került előtérbe, így már nem csak a kerti székek esetében találkozhatunk például rattannal, náddal, vesszővel, de betéri bútoroknál is. A különféle organikus anyagokból készült, fonási, csomózási vagy egyéb kézműves technikával gyártott székek, bútorok, kiegészítők nem csak rendkívül mutatósak, de letisztult eleganciát is sugároznak.

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart