Minden, amit az álláskönnyítő székről tudni kell

Nem csak a rendszeres és hosszadalmas ülőmunka lehet megterhelő a testnek, hanem az állómunka is. Az üléskönnyítőkről és speciális munkaszékekről már több ízben is írtunk, így éppen itt az ideje, hogy az álláskönnyítő székekről is ejtsünk néhány szót.

 

Az álláskönnyítő széket félig ülve, félig állva használjuk

Ha huzamosabb időn át állunk munka közben, könnyen megfájdulhatnak a lábaink, a derekunk. Ennek kiküszöbölésére találták fel a speciális, magasított álláskönnyítő székeket, amik tehermentesítik a testet. Az álláskönnyítő székek háttámla nélküliek, és igény szerinti magasságállítási lehetőségüknek köszönhetően abszolút testre szabhatóak. 60-80 cm közötti az ülőlapuk, és használatuk a gyakorlatban tulajdonképpen úgy néz ki, hogy félig ülve és félig állva támaszkodunk a székre. Így nem csak a hát és a derék fárad el kevésbé, de a lábak és a csípő is tehermentesedik.

 

Az ideális magasság beállítása nagyon fontos

Bár az álláskönnyítő székek rendkívül egyszerű ülőalkalmatosságok, fontos, hogy megfelelő körültekintéssel állítsuk be a székek magasságát. Ha nem találjuk el elsőre, érdemes több fokozattal is próbálkozni, hiszen a testünk úgyis azonnal jelzi majd, hogy melyik állás ideális, pihentető a számára, és melyik az, ami kényelmetlen. Lehetséges, hogy eleinte még meg kell szoknunk ezt az újfajta munka közbeni testhelyzetet, de nagyon hamar érezni fogjuk az álláskönnyítő székek áldásos hatásait.

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart