Az irodaszékek evolúciója

Ahogy alkatrészről alkatrészre első biciklink emlékét fel tudjuk idézni, úgy tudunk – valószínűleg – hosszú perceket mesélni életünk első forgószékéről is. Annak színéről, kialakításáról, de még az apróbb hibáiról is. Hogy hol szakadt meg eleinte a kárpitozás, hogy mikor romlott el először a szék gázliftje, de arra is tűpontosan emlékezhetünk, hogy milyen nyekergő-nyikorgó hangokat adott ki több évnyi intenzív használat után egészen addig, míg végre erőt vettünk magunkon, és megváltunk tőle.
Ha csak nem a tizenévesek körébe tartozunk, szinte biztosan van némi homályos emlékünk még arról, hogy milyenek voltak azok az idők, mikor szinte minden forgószék ugyanúgy nézett ki, mikor még hírből sem ismertük az ergonomikus kialakítást, az extra kényelmi funkciókat vagy éppen a dönthető, állítható háttámlát. Mikor még tényleg annyi volt a legnagyobb „attrakciója” egy forgószéknek, hogy igényeinknek megfelelően (és kedvünkre) állíthattuk egy karral a szék magasságát.

A főnöki székek az irodai forgószékek luxusmodelljei

Nem meglepő, de az elmúlt évtizedekben óriási változásokon mentek át az otthoni és irodai forgószékek.  A kezdeti alapmodellek idővel igazodtak, nem csak a magasabb felhasználói igényekhez, de az irodaergonómia modern irányelveihez is. Ahogy a képernyő előtt töltött idő megsokszorozódott, ahogy az ülőmunkát végzők száma megnőtt, úgy alkalmazkodott rohamos tempóban az irodaszékek piaca is a változó igényekhez. Megjelentek a többféle kialakítású és kárpitozású, ergonomikus irodai forgószékek, amik mára már tökéletesen követik a test vonalát, annak minden rezdülését, így eredményezve egy egészségesebb ülést. De a gyártók piacra dobták az első valódi bőr vagy minőségi műbőr borítású főnöki székeket is, amik olyanok, mint az autók között a luxusautók. Állítható hintamechanikájuk, magasított háttámlájuk, nagy teherbírásuk, elegáns formatervezésük messze kiemeli őket a hagyományosnak mondható irodai forgószékek sorából.

Webáruházunk kínálatán nem csak alapmodelleket találsz, hanem felső kategóriás főnöki székeket is. Fedezd fel termékpalettánkat online, vagy látogass el személyesen bemutatótermünkbe!

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart