Ezeket gondolja át irodaszék vásárlás előtt!

Egyéni preferenciáinkon túl pénztárcánk mélysége is döntő tényező lehet abban, hogy milyen irodaszéket vásárolunk. A cél általában az, hogy lehetőleg minőségi, de jó árú termékkel tegyük kényelmesebbé a dolgos mindennapokat.

Napjainkban, amikor egyre többen töltik a munkaidejük nagy részét ülve, jócskán felértékelődött annak a jelentősége, hogy milyen székben foglalunk reggelente helyet. Egy átlagos irodai dolgozó is legkevesebb napi 6-6 és fél órát ül – szinte végig egy helyben –, nem beszélve arról, hogy sokan közülük otthon is folytatják a számítógép előtti görnyedést. Görnyedést akkor, ha sem otthon, sem a munkahelyükön nincs megteremtve az ülőmunka/életmód ideális környezete, vagyis hiányzik a megfelelő, ergonomikus kialakítású irodaszék a közvetlen környezetükből.

Mire érdemes odafigyelni irodaszék vásárláskor?

Ha irodaszékről beszélünk, az ergonomikus kialakítás kulcsfontosságú szempont. Maga a kifejezés tulajdonképpen egy olyan jellegzetességre utal, hogy az adott termék a test sajátosságait maximálisan figyelembe veszi, esetünkben tehát az irodaszék jól megtámasztja a gerincet úgy, hogy közben kényelmes ülést biztosít és tehermentesíti a test több pontját is.
Irodaszék kiválasztáskor ugyanakkor fontos még az állíthatóság mértéke, a huzat típusa és az sem elhanyagolandó, hogy karfásat vennénk vagy karfa nélkülit, ami valamelyest még szabadabb mozgást is biztosíthat. Ha irodaszék vásárlás előtt állunk jó továbbá átgondolnunk azt is, hogy

  • milyen padlóburkolaton fogjuk használni,
  • milyen típusú fej- és deréktámaszt szeretnénk,
  • milyen extra felszereltséget keresünk (pl. beépített ringató mechanizmust).

Nem utolsó sorban az is fontos, hogy ne csak a termékleírásra hagyatkozzunk, hanem ha egy mód van rá, vásárlás előtt vegyük alaposabban is szemügyre a kiválasztott terméket. Igyekezzünk megtalálni azt a széket, ami az iroda már meglévő berendezéséhez is remekül passzol, vagy legalábbis nem túlságosan kirívó, így finoman bele tud olvadni a környezetbe.

 

Ha szeretne munkatársai elégedettségéről, kényelméről és egészségéről is gondoskodni, válasszon széles irodaszék-palettánkról!

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart