5 jele annak, hogy ideje lecserélni az irodai forgószéket

Bosszantóan nyikorog? Szakadt, rongyos az üléshuzata, a kárpitja? Esetleg többször fáj a hátunk, derekunk, mint eddig? Vannak bizonyos árulkodó jelei annak, ha eljött az ideje, hogy lecseréljük az irodai forgószékünket. Akármennyire is nehezen váljunk meg tőle, van egy pont, amikor kedvenc irodaszékünk már nem a kényelmünket szolgálja. Ilyenkor jobb inkább megválni tőle, hiszen csak úgy, mint a matracokat, irodai forgószéket is célszerű 4-5 évente cserélni.

 

Mikor kezdjünk gyanakodni?

 • Ha szemmel látható jeleket fedezünk fel.
  A legkézenfekvőbb jellel kezdenénk, mert amikor már esztétikailag sem nyújt túl szép látványt az irodai forgószék, tényleg meg kell válnunk tőle. Ha rongyos, kopott a huzata, ha felpattogzott, hasadt a bőr vagy a műbőr borítása, nincs mire várnunk.

 

 • A testünk mindig jelzi, ha gond van.
  Ahogy hirtelen megszűnik a hát- és derékfájásunk, ha avítt székünket egy ergonomikus kialakításúra cseréljük, úgy térnek vissza azonnal a testtartásbeli problémáink akkor is, ha a székünk már a végét járja. Érdemes odafigyelni testünk jelzéseire, mert ha már az irodai forgószék szokásos beállítása sem segít, lehetséges, hogy az irodaszéknek leáldozott. Ha minden áldott nap izomfájdalmat érzünk, lehetséges, hogy ideje új forgószék után nézni.

 

 • Ha az irodaszék nyikorog, az nem jelent túl sok jót.
  A zavaró nyikorgás, az oda nem illő hangok az elhasználódás első, jól felismerhető jelei. A rossz mechanika, az alkatrészek kopása, esetleges sérülése, a görgők „fáradsága” mind-mind idevezethet.

 

 • A szék már ingatag, nem áll egyenesen.
  Ha ezeket a problémákat észleljük sürgősen cseréljük le a széket, hiszen így már balesetveszélyes is lehet. Amikor a szék stabilitását veszti, ott már a legjobb szakember se tud segíteni. Ideig-óráig ugyan orvosolható a probléma, de sérülésveszélyes egy ilyen székben tölteni napi 6-8 órát.

 

 • Ha több mint 5 éve ülünk ugyanabban az irodai forgószékben.
  Bármennyire is hozzánk nőtt a szék, ahogy arra már bejegyzésünk bevezetőjében is utaltunk, az irodai forgószéket úgy 4-5 évente cserélni kell. Persze bizonyos luxusmodellek akár tovább is bírhatják a gyűrődést, ám ha egy hagyományosabb, pénztárcakímélőbb szék mellett tesszük le a voksunkat, az bizony gyorsabban is elhasználódik.

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart