Kényelem az irodában

Az optimalizált munkakörnyezet nem csak a dolgozói elégedettséget növeli, de a teljesítményre, a munkakedvre is pozitívan hathat. Az elmúlt évtizedekben számos olyan kutatás látott napvilágot, ami bebizonyította, nem csak kiegyensúlyozottabbak, de hatékonyabbak is azok a dolgozók, akik úgy érzik, munkahelyük kedvező feltéteket biztosít számukra. Kellemes hangulatú, kényelmes munkakörnyezetet és megfelelő eszközöket az effektív munkavégzéshez. De, hogy mivel tehető komfortosabbá egy átlagos iroda? A következő sorokban erre keressük a választ.

 

Az ergonomikus irodaszék alap, mint ahogy a lábtámasz is

Mondanunk sem kell azoknak, akik ülőmunkát végeznek, nem hogy ajánlott, de egyenesen nélkülözhetetlen egy olyan minőségi és ergonomikus irodaszék, ami kellően megtámasztja a derekat, a hátat, és ami maximálisan személyes preferenciáinkhoz igazítható. A fent említett kutatásokkal azt is több ízben sikerült már igazolni, hogy a vállalat nyújtotta kényelem és a dolgozók teljesítménye szorosan összefügg egymással. Persze nem az otthonunkból jól ismert, karosszékünk nyújtotta kényelemre kell gondolnunk, hanem arra, amit egy príma, ergonomikus irodai forgószék adhat. De a fizikai kényelmet nem csak egy komfortos irodaszék vagy főnöki szék tudja megadni.
Maradván azoknál, akik napi 8 órában ülőmunkát végeznek, a kényelem szempontjából fontos megemlítenünk, hogy a helyes ülés a lábak alátámasztásával is elősegíthető. Ehhez pedig egy megfelelő magasságú lábtámaszra lehet szükségünk. A helyes lábtartás nem csak a vérkeringés miatt fontos, de azzal, ha megemeljük a lábainkat, a hátunkra nehezedő nyomáson is enyhíthetünk.

 

Az aktív ülés a jó ülés

A speciális kialakítású ülő- és hátpárnák nem csak hosszabb autózásoknál vagy otthon jelentenek nagy segítséget, de akár az irodában is hasznukat vehetjük. Mivel az állandó ülés és a helytelen testtartás derék- és gerincfájdalomhoz vezethet, ezért ezeknek a gyógyászati segédeszközöknek is nagy szerepük lehet az irodai kényelem megteremtésében. Mivel folyamatos mozgásra, aktivitásra késztetik a megfelelő izomcsoportokat, ezért hatékony segíthetnek az ülés közbeni helyes testtartásban.

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart