A falszíntől a főnöki székig – irodaberendezési ötletek

Még a legrátermettebb, munkáját magas színvonalon végző vezető is viszonylag sok időt tölt az irodájában. Azért, hogy minél operatívabban menjenek a céges teendők, van hogy a vezető az első, aki beérkezik és egyben az utolsó is, aki elhagyja az irodáját egy hosszú és fárasztó munkanap végeztével. Ezért sem mindegy, hogy milyen irodai környezetben tölti azt a 8, 10, nem ritkán 12 munkaórát. A következőkben néhány hasznos tanáccsal szolgálnánk a főnöki iroda berendezéséhez.

 

Klasszikus fehér vs élénk, vibráló színek

Kezdjük máris a falszíneknél. Nagy általánosságban elmondhatjuk, hogy a vezetői irodák, főnöki irodák esetében fehér falfestéket vagy tapétát választanak a legtöbben. Tény, hogy ezzel nem nagyon lehet melléfogni, plusz minden stílusú berendezés passzol hozzá, ráadásul optikailag is tágítja a teret a fehér fal. De abból semmi rossz nem származott még, ha kicsit elrugaszkodunk a megszokottól. Fehér helyett választhatunk kellemes pasztell árnyalatokat is, vagy ha elég merészek vagyunk, jöhetnek az erőteljesebb színek is, amik köztudottan fokozzák a kreativitást.

 

Íróasztal, főnöki szék, alapbútorok

Nem kell ahhoz klausztrofóbiásnak lenni, hogy egy túlzsúfolt irodahelyiségben felerősödjön a bezártságérzetünk. Ezért – lehetőségeinkhez mérten – igyekezzünk minél kevesebb bútort bezsúfolni a főnöki irodába. Próbáljunk csak a legszükségesebbekre szorítkozni, főleg ha eleve nem is tágas az iroda. Egy ergonomikus főnöki szék, egy praktikus, kellő fiókkal ellátott, terebélyesebb íróasztal, néhány iratrendező szekrény olykor bőven elég.

 

A kiegészítőkről se feledkezzünk meg

Azért, hogy ne legyen túl steril az iroda, érdemes egy-két zöld növénnyel életet vinni  a helyiségbe. Ha lehet, inkább kerüljük az öntözést nem igénylő műnövényeket, hiszen ezek csak mutatós, drága porfogók. Ha kellő hely áll rendelkezésünkre, néhány dekorációs tárggyal is feldobhatjuk, otthonosabbá tehetjük a főnöki irodát. Homokóra, inga, dizájnos vázák és faldekorációs poszterek, hogy csak a legnépszerűbb kiegészítőket említsük.

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart