Bőr vagy textil? Milyen irodaszéket válasszak?

Amikor egy új irodaszéket vagy gamer széket választunk, érdemes hosszú távra tervezni, ezért jól megfontolni, melyik széket is vásároljuk meg. Szempontból pedig rengeteg van, melyek között az egyik legfontosabb, hogy milyen anyagból is van forgószékünk. Hiszen nem mindegy, hogy bőrből vagy textilből készült az ülőalkalmatosság, amelyen napunk nagyobb részét töltjük. De mik az előnyei az egyes típusoknak?

A kényelem fontossága

Minden szék legfontosabb tulajdonsága, hogy mennyire kényelmes. Ha nem tartjuk megfelelőnek az ergonómiai tulajdonságokat, érdemes tovább válogatni, azonban a kényelmet a szék anyaga is nagyban meghatározza. A bőrszékekről általánosságokban elmondható, hogy keményebbek, és feszesebb a tartásuk, míg a textilszékek inkább azok számára javasoltak, akik szeretnek belesüppedni a puha párnázatba.

Egyszerű tisztántartás és tartósság

A bőr és a textil közötti választás tekintetében a másik legfontosabb szempont a szék strapabírósága, illetve a tisztítás módja. Akár bőrről, akár textilről van szó, ha jó minőségű anyagokból készült az irodaszék, sok-sok évig gond nélkül ki fog tartani még a legnagyobb igénybevétel mellett is. A textilre ugyanakkor talán valamivel jobban kell vigyázni, hiszen a makacsabb foltokat, nehezebb eltávolítani a szövetek közül. A bőrszékeket egyszerűbb tisztítani, ugyanakkor érzékenyebbek a sérülésekre, így vigyáznunk kell, hogy ne okozzunk rajta maradandó karcolásokat.

Stílusos irodaszékek – mi is most a trendi?

Egy bizonyos irodaszéket természetesen nem csupán a kényelem, hanem az életérzés miatt is választ az ember. Egy stílusos irodaszék reprezentatív kelléke lehet egy-egy irodának, így érdemes olyan darabokat választani, ami illeszkedik a cég komolyságot vagy éppen fiatalosságot sugárzó arculatához. Ha szofisztikált eleganciát keresünk, a bőr az ideális választás, ha pedig a hétköznapibb stílust kedveljük, a textillel nem lőhetünk mellé.

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart