Állítható magasságú asztal és szék – ahol a kényelem kezdődik

Az ülőmunka egészségromboló hatásairól már számos alkalommal írtunk, ahogy arról is, hogy hogyan lehet kiküszöbölni akár egy ergonomikus kialakítású, minőségi forgószékkel, akár egyéb technikákkal, és természetesen nagyfokú tudatossággal az ülőmunka negatív következményeit. Legújabb bejegyzésünkben a személyre szabható, vagyis az állítható magasságú asztalok és gurulós székek előnyeiről szeretnénk néhány szót ejteni.

Állítható magasságú asztal az egész családnak

Az első és legfontosabb előnye egy állítható magasságú asztalnak, hogy ha ilyet használunk, választhatjuk az ülő vagy éppen az álló munkavégzést is. Mivel ezek az asztalok kialakításuk miatt a megfelelő magasságra emelhetőek, ezért, ha úgy döntünk, tehermentesítenénk egy kis időre a gerincünket és állva folytatnánk a munkát, erre is lehetőséget kínálnak. Könnyedén beállíthatjuk a testmagasságunkhoz passzoló, legkényelmesebb pozíciót, mi több, szinte gombnyomásra tehetjük, hiszen a nálunk is kapható állítható magasságú asztalok elektromosan működnek. Ezzel nem csak időt, de energiát is megspórolhatunk, mert nem kell az asztal lábait külön-külön, kézzel állítgassuk. Bár egy ilyen típusú asztal elsőre talán nagyobb befektetésnek tűnhet, állíthatóságából adódóan akár az egész család is kényelmesen használhatja íróasztalként. Persze nem egyidőben, de a megfelelő pozícióra, magasságra állítva mindenki számára komfortos lehet. Plusz pont az állítható magasságú asztalok mellett, hogy ha valamilyen oknál fogva a székünkön nem állítható a magasság, még így is kényelmesen használhatjuk többféle típusú székkel is.

Állítható magasságú gurulós szék

Manapság szinte az összes modern irodaszék magasságát gázlifttel lehet beállítani, így biztosíthatjuk, hogy a szék magassága és a mi magasságunk is összhangba kerüljön. Aranyszabály, hogy a kényelmes és helyes ülés ott kezdődik, ha a lábaink nem lógnak a levegőben, hanem a talpunk teljes felületével a földön pihennek.

Ha közelebbről is megtekintene néhány állítható magasságú asztalt és széket, jöjjön el a bemutatótermünkbe!

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart