Irodai székek vagy iskola szék? Válassza a tökéletes darabot!

Amikor irodaszék vásárlásra kerül a sor, esztétikai, kényelmi és praktikussági szempontokat is figyelembe kell venni. De vajon van különbség, ha irodai vagy iskolai használatra szánt széket választunk? Lássuk, mire érdemes mindenképpen gondolni!

Védjük ki az ülés negatív hatásait!

Az emberi test felépítéséből következően a hosszú távú, mozdulatlan ülés semmiképpen sem tekinthető egészségesnek. A statikus pozíció az ember fizikai és mentális teljesítményét is csökkenti, így az ülés egyaránt rosszat tesz az ízületeknek és az izomzatnak, valamint a koncentrációképességünket is ronthatja. Mindez persze nem azt jelenti, hogy magával az üléssel van probléma, hiszen az ember életéhez az aktivitás mellett a pihenés éppúgy hozzájárul. A pihenés azonban nem kell, hogy egyet jelentsen a mozdulatlansággal. Sőt, maga az ülés is lehet aktív, kiegyensúlyozott.

Miért egészségtelen a hosszú távú, egy pozícióban való ülés?

  • Növeli a gerinc-, derék- és nyakbántalmak esélyét.
  • Hosszabb távon fáradékonysághoz vezethet.
  • Rontja a koncentrációt, így növeli a hibázás lehetőségét.

Válassza a tökéletes irodai forgószéket irodába!

Az irodai munka a szokványosnál több ülést igényel, így nem egy munkahelyen szükséges napi nyolc vagy akár több óra folyamatos ülés. Noha általában van lehetőség apróbb pihenőkkel, kávészünetekkel, esetleg tornagyakorlatokkal megszakítani a munkafolyamatot, a minőségi szék kiválasztása kulcsfontosságú lehet. Jól állítható, könnyen szabályozható irodai székek kiválasztásával megelőzhetők a fizikai bántalmak, ráadásul a munka minősége és a munka közben tapasztalt hangulat is nagymértékben javítható.

Irodaszék vagy gamer szék iskola széknek

Mindez azonban nem jelenti azt, hogy csupán irodákban lenne szükség magas minőségű irodaszékekre. Bár az iskolai évekből mindenki számára jól ismerősek a kemény, fém vázas, rétegelt lemezből készült székek, elengedhetetlen, hogy otthoni környezetben minél kényelmesebb ülőalkalmatosságot válasszunk. A fejlődő test számára különösen fontos, hogy megfelelő iskola székkel támogassuk a helyes testtartást, és az ülést minél aktívabbá varázsoljuk.

Éppen ezért akár home office munkavégzéshez, akár otthoni tanuláshoz keres széket, a szinkronechanikás irodai forgószékek vagy a minden elemükben szabályozható, ergonomikus gamer székek kiváló választást jelentenek. Tekintse meg kínálatunkat Ön is!

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart