Az ergonomikusan berendezett irodák ismérvei

Legyen ergonomikus az irodaszék, lehetőleg állítható magasságú az asztal, jusson be minél több természetes fény, a mesterséges világítás pedig legyen szembarát. Ugyanakkor az sem elhanyagolandó, hogy legyen „zöld” az iroda, hiszen a teljesítményre, a munkakedvre is bizonyítottan jó hatással vannak az élő növények.
Számos alkalommal igyekeztünk már listázni úgy az ergonómia előnyeit, mint azt, hogy mitől lesz ergonomikus, kényelmes egy munkakörnyezet. A következőkben is erre vállalkozunk, mert nem győzzük hangsúlyozni, hogy az egészséges és komfortos munkavégzésnek mennyire nagy jelentősége van a mindennapokban.

 

Ne csak simán egy forgószéket, hanem ergonomikus széket válasszunk

Nyilvánvalóan kicsit „hazabeszélünk”, de akkor is elsőként emelnénk ki az irodaszékek milyenségének fontosságát, ha éppen nem minőségi forgószékeket forgalmaznánk. Vitathatatlan tény, hogy fokozottan lényeges az eredményes munkavégzés szempontjából is, hogy milyenek az íróasztal székek, amik körbe vesznek minket. Akár a munkahelyünkön, akár otthon, hiszen a Home Office térhódításával sokan máig is otthonukból dolgoznak. Legyen szó irodai vagy otthoni munkaállomásról, az ergonómiában semmiképp se kössünk kompromisszumot, hiszen az ülőmunkának rövid és hosszú távon is számtalan káros hatása van! Szerencsére ma már nem is kell megalkudnunk, mert ergonomikus irodaszékek garmadája várja az érdeklődőket.

 

Egy állítható magasságú asztal is jó szolgálatot tehet

A munkaállomás másik fő pillére az íróasztal. Ha túl magas az asztal nem jó, ha túl alacsony, az sem, hiszen mindkettő megterhelheti a hátat, a gerincet, ráadásul visszatérő nyak- és vállfájdalmat is okozhat, ha nem megfelelő magasságú asztal mellett dolgozunk. Az alacsony asztallap mellett csak görnyedünk, és bár elsőre talán nagyobb befektetésnek tűnhet egy állítható magasságú asztal megvásárlása, érdemes hosszú távú befektetésként gondolnunk erre is, egyfajta olyan pluszként, amivel az ülőmunka káros hatásait igyekszünk ellensúlyozni.

 

Tudatosság mindenekfelett

A túl sok mesterséges fény zavaró a szemnek, ráadásul fejfájást is okozhat, míg a félhomály elálmosít és rontja a koncentrációs képességet. Ezért tehát igyekezzünk minél átgondoltabban állni a fényviszonyok kérdéséhez is. Az ideális az, ha ablak közelbe kerül az íróasztalunk, és a természetes fényt részesítjük előnyben. Persze érdemes lehet erre is rásegíteni egy-egy jó íróasztallámpával főleg a borús, sötét téli hónapokban.

Lecserélné a régi irodaszékét egy ergonomikusabb modellre? Nálunk megteheti – nézze meg a kiváló ár-érték arányú termékeinket!

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart