Miért válasszon deréktámaszos széket?

Klasszikus irodai munkát végez vagy a home office miatt kell szinte egész nap ülnie? A megfelelő irodaszék kiválasztása kulcsfontosságú lehet az egészségmegőrzés érdekében. Lássuk, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni és milyen előnyei lehetnek a deréktámaszos székeknek!

Miért lehet káros a hosszú távú ülőmunka?

Legyen szó akár nehéz szellemi munkáról, akár egyszerűbb irodai feladatok végzéséről, a test számára egyetlen egy tényező lehet igazán lényeges: a fizikai aktivitás szegénysége. A testmozgás hiánya önmagában is egészségtelen, ám a hosszan tartó ülés nem csupán az elhízást vagy az izmok gyengeségét okozhatja. Az irodai munkák a megfelelő odafigyelés nélkül rontják a testtartást, valamint gerincferdülést, nyak-, hát- és derékfájdalmakat okozhatnak, valamint a növelhetik a keringési problémák kialakulásának az esélyét.

Helyes üléssel az ilyen problémák kialakulása minimalizálható, ezért az egyenes háttal való ülés, a fej és a nyak függőlegesen tartása vagy éppen a törzs előre döntésének kerülése nagyban hozzájárulhat az egészségmegőrzéshez. Intenzív munka mellett azonban szinte lehetetlen minden mozdulatunknál az egészségre gondolni, így fontos, hogy olyan, ergonomikus irodai székeket használjunk, amelyek minden helyzetben képesek támogatni testünket.

Milyen mozdulatokat kerüljünk ülőmunka esetén?

  • A keresztbe tett lábakkal való ülést és a lábak lógatását,
  • A vállak és a nyak előre lógatását,
  • Az egy huzamban egy óránál tovább tartó ülést.

Deréktámaszos forgószék – erre mindenképp figyeljen!

Egy jó minőségű forgószék kiválasztásánál az egyik legfontosabb szempont, amire érdemes gondolni, az a deréktámasz típusa. Ha az ember hosszú távra tervez, mindenképpen érdemes deréktámasszal rendelkező forgószék mellett dönteni, azonban nem mindegy, hogy a támaszték fix, állítható vagy éppen dinamikus.

A fix deréktámasz valójában egy rögzített, merev kiegészítő, amelynek esetében azonban kiemelt figyelmet kell szentelni a vásárlás előtti próbára, hiszen amennyiben nem találjuk kényelmesnek, nincs lehetőség a pozíció szabályozására. Bizonyos, magasabb kategóriát képviselő irodaszékek azonban olyan, állítható deréktámasszal rendelkeznek, amelynek magassága, mélysége és a szilárdsága is könnyen változtatható. Amennyiben extra kényelmet szeretnénk, a csúcskategóriás székek akár dinamikus ágyéktámasszal is elérhetők, automatikusan alkalmazkodva a felhasználó testtartásához.

Íróasztalhoz szék – az ideális választás

Ha olyan irodaszéket választana, amely egyszerre képes megfelelni a kényelmi szempontoknak, és amelyek hosszú távon is bírják a strapát, érdemes lehet az ergonomikus íróasztal székek, esetleg a profi gamer székek közül választani. Tekintse meg kínálatunkat!

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart