Az otthoni munkavégzés előnyeiről és hátrányairól

Néhány évvel ezelőtt, amikor a koronavírus okozta járvány teljes egészében felforgatta a mindennapjainkat, gyökeres változások történtek az irodai/otthoni munkavégzés területén is. Gyakorlatilag egyik percről a másikra megnőtt a távmunka és a home office munkavégzés jelentősége, főleg a szellemi munkát végzők körében, illetve azoknál a dolgozóknál, akiknek a munkájához internetkapcsolat és számítógép szükséges. Az otthoni munkavégzéssel ugyan nagyobb szabadságot, optimálisabb időbeosztást kaptak az alkalmazottak, mégis ahogy számos előnye, úgy jó pár hátránya is akadt a távmunkának.

 

A home office-os munkavégzés hátrányai – kényelmetlenebb a munka megfelelő irodaszék nélkül

  • Ameddig az ember irodai körülmények között dolgozik, addig a munkáltató felelőssége és költsége, hogy megteremtse a hatékony és kényelmes munkavégzéshez szükséges feltételeket. Ugyan néhány hétig még mókás volt a kanapéról dolgozni, hosszú távon a legtöbb home office-ban dolgozónak szüksége lett volna egy ergonomikus kialakítású irodai forgószékre, aminek hiányát gyorsan pótolni kellett.
  • Mentális egészségünkhöz szükségünk van a körülöttünk levő világra, a visszajelzésekre, az emberi kapcsolatokra, így a home office hozta izoláció nem feltétlen sorolandó a távmunka előnyei közé.
  • Home office-ban részlegesen vagy teljesen, de megszűnt az állandó, a munkát is pozitívan befolyásoló munkatársi jelenlét, aminek szintén negatív hatásai voltak.
  • Az otthoni munkavégzéssel sokaknál sérült a munka-magánélet egyensúlya, és szinte észrevétlenül összemosódtak az élet különböző színtereinek határai.

 

A home office előnyeiről pár szóban – irodai forgószéket minden otthonba

  • Szemmel látható összegeket lehetett megtakarítani a munkába való bejárás költségein, ha home office-ból dolgozunk.
  • A tudatosabb dolgozók saját bioritmusukhoz, otthoni teendőikhez igazíthatják a munkát, ami hatékonyabb munkavégzést eredményezhet. Ha sikerül megteremteniük a munkához ideális otthoni körülményeket (pl. beszereznek egy ergonomikus kialakítású, minőségi irodaszéket) az sokkal minőségibb és kényelmesebb munkavégzést eredményezhet.
  • Az otthoni munka során gyakorlatilag minimalizálhatóak a zavaró tényezők, azok, amik egy munkahelyen nem ritkán kizökkentenek a teendőinkből. Persze családosként, főleg ha a család apraja-nagyja otthon van, mindez nehezebb lehet, de nem lehetetlen vállalkozás.

Az Irodaszékfutár segíthet megteremteni a home office munkavégzés ideális körülményeit. Nézze meg termékpalettánkat!

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart