Berendezzük irodáját

Az első benyomás fontosságáról általában a személyes találkozás kontextusában beszélünk, pedig éppúgy hat ránk egy irodaház előtere vagy egy váróterem. A vizuális érzékeléssel azonnal átfogjuk a teret, majd a már meglévő tudati nyersanyag, emlékképek alapján másodpercek alatt eldöntjük, hogy mit gondolunk a helyszínről, és jól érezzük-e ott magunkat.

Éppen ezért lényeges, hogy szolgáltatóként vagy vállalkozóként olyan környezetet teremtsünk, amely nemcsak a dolgozók, hanem az ügyfelek, partnerek és páciensek számára is imponáló. Ne feledjük: a bizalom megnyerése a küszöbön innen kezdődik, a váróteremben pedig már kialakul!

Ha várakozni kell…

Ilyenkor van időnk körülnézni, és felmérni, hogyan rendezték be az előteret, milyen stílust képviselnek a funkcionális és esztétikus tárgyak, ez mennyire felel meg a mi személyes ízlésvilágunknak stb. Egyszóval véleményt formálunk az adott intézményről vagy cégről, még mielőtt személyes kapcsolatba kerülnénk.

Számít, hova ülünk le

Az előtér arculatának legfeltűnőbb és legmeghatározóbb eleme a várótermi pad. A székek színválasztás, stílus és dizájn tekintetében is megalapozzák a tér hangulatát. A helyiség paramétereinek függvényében ezek általában 2, 3, 4 vagy igény szerint több üléssel is megrendelhetőek.

A színválasztás terén a visszafogottság kifizetődő, hiszen egy fehér, halványzöld vagy pasztell árnyalat sokkal elegánsabb hatást kelt, mint bármely harsány szín. A másik legfontosabb döntés az ülőfelület anyagára vonatkozik. Ezen a téren a praktikus műanyag és kevésbé igényes műbőr dominál, hiszen a költséghatékonyság mellett fontos szempont a könnyű tisztíthatóság is, különösen egészségügyi intézmények esetén.

Az esztétikumon kívül pedig természetesen érdemes figyelnünk arra is, hogy a kiválasztott várótermi pad ne a feszengés, hanem a komfort élménye legyen a kliensek és páciensek számára.

Mindennek helye van

Az állófogas a legpraktikusabb választás a kabátok és az esernyők tárolásához. A székeken, padokon hagyott ruházat látványa rendkívül hanyag hatást kelt, míg egy fa vagy fém állófogassal megelőzhető a rendetlenség.

Ha többet beszerzünk belőle, biztosra mehetünk, hogy minden levetett kabát számára lesz hely, így elkerülhetjük, hogy a ruhák egymás hegyén-hátán tornyosuljanak. A mobil állófogas másik előnye, hogy ha útban van, bármikor megragadható és áthelyezhető.

Puha kényelmi ülőalkalmatosságok

A soft seating és a lounge stílus virágkorát éli, hiszen a kényelem és az elegancia tökéletes kombinációját valósítják meg. Ez pedig az irodai környezetnek kifejezetten jól áll.

A várótermi padokkal ellentétben itt hangsúlyosabb szerep jut a formatervezésnek, több a lehetőség a kreatív és extravagáns megoldásokra. Akár a klasszikus, akár a modern formavilágot preferáljuk, találhatunk a stílusunknak megfelelő fotelt vagy kanapét. Vigyázzunk, hogy passzoljon az előtér hangulatához, és az összhatás is egységes legyen!

Az irodaszéken kívül még sok más bútorelemre szükség van, ha szeretnénk mások számára is szimpatikussá tenni az irodánkat. Nézzen körül honlapunkon, és válassza ki kedvenceit!

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart