Egyedül is közösségben: a coworking világa

A digitalizáció terjedése munkafronton is jelentős változásokat hozott. A szabadúszók és a digitális nomádok bővülő közösségének térfoglalása a munkaerőpiacon kitágította a munkavégzés hagyományos fogalmi kereteit, és forradalmasította a dolgozói kultúrát.

Digitális segédeszközök (laptop, számítógép, tablet) és internetkapcsolat segítségével a munkavégzés manapság gyakorlatilag bárhonnan megoldható. Az utóbbi években a helyfüggetlen munkastílus egy új, népszerű opcióval gazdagodott: megjelentek a közösségi irodák.

Coworking: irodai tér újragondolva

A közösségi iroda minden tekintetben formabontó: egy olyan gondosan megtervezett, professzionális munkakörnyezet, ahol a független munkavállalók számára minden szolgáltatás és eszköz elérhető a kifogástalan munkavégzéshez.

A közösségi irodában a bérlés költsége az ott töltött idő függvényében változik, és rendkívül rugalmas keretek között működik: akár egy napra vagy egy hónapra előre is foglalhatunk helyet magunknak, illetve az egyéni munkaállomás mellett akár tárgyalót is bérelhetünk. Az alapszolgáltatások közé tartozik a kiváló technikai felszereltség (szélessávú wifi, laptoptöltők, USB-port), a kényelmi bútorok, illetve általában a korlátlan italfogyasztás is.

A tág közös térben külön munkaállomások vannak kialakítva, így ez a munkastílus az önálló munka és a közösségi érzet tökéletes egyvelegét nyújtja. Az eltérő szakmai háttérrel rendelkező munkavállalók egyfelől saját projektjeiken dolgoznak, másfelől adott a többiekhez való kapcsolódás lehetősége.

A közösségi irodák legmeghatározóbb előnye, hogy az autonómia és az optimális mértékű strukturáltság egyensúlyát valósítják meg. A dolgozók rugalmas körülmények között szervezhetik meg munkaidejüket, miközben a közösségi keretek jellemzően ösztönzőleg hatnak a motivációjukra és a teljesítményükre.

Irodaszék, és ami azon túl van – hogyan rendezzünk be egy közösségi irodát?

A hatékony munkavégzéshez nyilvánvalóan a közösség jelenléte nem elegendő. Ugyanilyen fontos az inspiráló, kreatív munkakörnyezet, amelynek kialakításánál a kényelemnek és a funkcionalitásnak egyaránt érvényesülnie kell.

A profi munkatér kötelező eleme az ülőmunkára optimalizált irodai forgószék, amely ergonomikus kialakításának köszönhetően lehetővé teszi a munkavállalók helyváltoztatás nélküli, akár hosszú órákon keresztül történő folyamatos munkavégzését. Az ehhez választott, megfelelő magasságú íróasztal szintén döntő mértékben hozzájárul a kényelemérzet és a helyes testtartás megvalósításához. A tárgyalókban a hivatalosabb környezethez igazított, kényelmes és letisztult formavilágú tárgyalószékek elhelyezése javasolt.

A székeken és az asztalokon túl olyan kényelmi bútorok és berendezési tárgyak beszerzését ajánljuk, amelyek otthonos környezetet teremtenek, és sajátos hangulatba öltöztetik a közösségi irodát. Felejtsük el azokat a szabályokat, amelyeket egy hagyományos munkatér erőltetne ránk, és olyan kreatív teret álmodjunk meg, illetve építsünk fel, ahol a vendégek az otthonérzés nyugalmával bonthatják le az irodai munkavégzés kereteit – ehhez igazítsuk bútorválasztásunkat is!

A coworking szabadúszóként nagyszerű élmény, de akár vállalkozóként is megálmodhat egy ilyen jellegű közösségi teret. Kipróbálná? Keressen az elképzeléseinek megfelelő irodabútorokat az Irodaszékfutár kínálatában!

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart