Ismerjük meg az álláskönnyítő székeket!

Az élet egyik legnagyobb kérdése: ülve, állva vagy fekve? Nos, a munkavégzést illetően nincs a kezünkben a választás, olyan pozitúrában dolgozunk, amit a munkánk jellege megkövetel. Az irodisták egész nap ülnek, ezért ők azokat az eszközöket keresik, amelyek nem hagyják belemerevedni a testet az egész napos mozdulatlanságba. Mások viszont jószerével egész nap állni kényszerülnek, így nekik olyan alkalmatosságokra van szükségük, amelyek enyhítik az ebből fakadó fizikai megterhelést. Blogcikkünk az utóbbi lehetőségeit járja körül.

Állják a sarat

Egyes kutatások szerint világszinten a munkavállalók csaknem fele állva dolgozik, de legalábbis a munkaidő körülbelül háromnegyed részét állva töltik. Annak, aki például a kereskedelemben vagy a vendéglátásban helyezkedik el, számolnia kell azzal, hogy naponta akár 8-10 órát is szó szerint talpon kell lennie, aminek fájdalmas következményei lehetnek. A hátfájás és az ízületi problémák kialakulása szinte elkerülhetetlen, ahogy az izomfáradtság is gyakori jelenség az állva dolgozók esetében. Dolgozni, családot eltartani viszont muszáj, így érdemes bevetni azokat az eszközöket, amelyek megkönnyítik az állást, és ezáltal jótékony hatást gyakorolnak a dolgozók egészségére vagy éppen közérzetére.

Irodaszék helyett álláskönnyítőt

Vegyünk egy mindenki által ismert és tapasztalt hétköznapi példát: a kasszában ülő pénztárost. Napi sok-sok órán keresztül egy helyben állva végzi a munkáját, ami már eleve roppant fárasztó, ráadásul sem a gerincnek, sem a vérkeringésnek nem tesz jót. A helyes testtartás és a kényelmes lábbeli sokat javíthat a helyzeten, de önmagában nem elégséges – egy praktikus állássegítő használatával kiegészülve viszont jelentősen javulnak a munkakörülmények. Ez az eszköz – amire használója inkább támaszkodik, mint ül – segít tehermentesíteni a lábat, a csípőt és a derekat. Számos munkakörben ajánlott bevetni, így a pénztárak mellett a gyártósorok, rendelők, laborok, üzemek kiegészítő segédeszköze lehet.
Webáruházunkban kiváló minőségű állássegítők és különböző speciális munkaszékek széles választékát találja. Böngésszen kedvére, és adja le rendelését online!

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart