Ergonomikus irodaszékek EFC ülőpárnával

Az irodai munka egyik legnagyobb kihívása, hogy olyan széket találjon az ember, amely segíti, hogy az ülőmunka hosszú távon se okozzon egészségügyi bántalmakat. Régóta léteznek olyan ergonomikus székek, amelyek képesek alkalmazkodni a test igényeihez, azonban az új EFC ülőpárnával ellátott irodaszékek még ennél is többet kínálnak.

 

Miért fontos az irodai kényelem?

Az irodai munkák a különböző, nehéz fizikai munkákhoz képest igen kényelmes foglalkozások, azonban a kényelem nem egyenlő az egészséggel. Bár igaz, hogy a kényelmes irodai körülmények nem igényelnek nagy megerőltetést, a hosszú távú ülés komoly egészségkárosodást is okozhat, ezért fontos mindent megtennünk a bántalmak megelőzése érdekében.

Az ülőmunka akár hát és derékbántalmakat, valamint kéz-, láb- és nyakfájdalmakat is okozhat, amennyiben rossz testtartásban dolgozunk. A helytelen testtartás azonban nem csupán önfegyelem kérdése. Bizonyos székek használata esetén a test igazodik a szék rossz kialakításához, ezért fontos olyan széket választani, ami kifejezetten támogatja a helyes testtartást.

Az ergonomikus székek a hagyományos irodaszékkel szemben több lehetőséget engednek a személyre szabhatóságnak. Az ergonomikus kialakítású székek típustól függően nemcsak a gázliftes magasságállításra képesek, de karfájuk, a háttámlájuk, valamint az ülésmélységük is könnyen szabályozható. Van azonban egy tulajdonság, amely még az ergonomikus székek esetében sem volt szabályozható – egészen idáig. Ez pedig az ülőpárna puhasága.

 

Irodai forgószék EFC ülőpárnával

A magyar fejlesztésű EFC (Energy Free Comfort) soha nem látott szabadságot biztosít, hiszen speciális technológiájának köszönhetően képes beállíthatóvá tenni az ülőpárna keménységi fokát. Az EFC párnával ellátott irodaszékek ülőlapján egy különleges szelep található, amelyet elforgatva fokozatmentesen szabályozható az üléspárna levegőtartalma. A szelepet elzárva stabilizálható az ülés puhasága, újra kinyitva pedig visszaállítható a párna eredeti keménysége. A technológia külső energiaforrás nélkül működik, így teljesen környezetbarát módon teszi lehetővé az ideális komfort beállítását.

Szeretne Ön is EFC ergonomikus forgószéket választani? Tekintse meg termékünket!

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart