Sima görgős vagy parkettagörgős irodaszéket vegyünk?

Egy igényeinknek maximálisan megfelelő irodai forgószék kiválasztása nem is olyan egyszerű, mint azt elsőre gondolnánk. Sokaknál az elsődleges döntő szempont a termék ára, és így olykor háttérbe is szorulhatnak az irodaszék egyéb tulajdonságai. Például az olyasféle részletek, hogy az irodaszék görgős-e vagy sem, illetve, hogy görgőit milyen típusú járófelületre ajánlják.

 

Az irodai forgószék tudatos kiválasztása

Sokszor hangsúlyozzuk, hogy érdemes alaposan elolvasni egy-egy tetszetősebb termék pontos leírását és a tulajdonságait, mert ezzel a vásárlás előtti plusz pár perccel, számos későbbi bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat. Például, ha a kiválasztott irodai forgószékünk görgői nem padlófelületre valók, nem csak nagyon hamar tönkre mehetnek a görgők a használattól, de a padlón is komoly esztétikai károk keletkezhetnek. Ezt kiküszöbölni csakis úgy tudjuk, hogy tudatosan, a görgők típusát is figyelembe véve választjuk ki leendő székünket.

 

Gumis futófelületű parkettagörgő vs. normál görgő

A székvásárlók többsége talán nem is tud igazán különbséget tenni görgő és görgő között. Számukra egyik olyan, mint a másik és csak akkor szembesülnek a különbségekkel, ha valamilyen oknál fogva székgörgőt kell cserélni, vagy ha egy idő után lenéznek, és döbbenten szembesülnek egy összekarcolt, megkopott padló nem túl szép látványával. Mert egy irodaszék kiválasztásánál – akármennyire lényegtelennek is tűnjön –, fontos, hogy azzal is számoljunk, hogy milyen járófelületen fogjuk használni azt (ha csak nem veszünk padlóvédőt, ami bár praktikus és kézenfekvő, de nem minden esetben nyújt hatékony megoldást). Érdemes tehát vásárlás előtt megismerkedni kicsit közelebbről is a görgőtípusokkal és ennek nyomvonalán kiválasztani az új székünket.
Ha kemény padlófelületen, fapadlón, járólapon használjuk majd az irodaszékünket, célszerű gumis futófelületű parkettagörgős széket vásárolni. A puhább műanyagból készült futófelület miatt a görgők nem karcolják a kemény járófelületet, plusz nem is gurulnak ki könnyen alólunk. A sima görgős székek egy leheletnyivel könnyebben mozdulnak, így olykor az is elég, ha csak határozottabban rákönyöklünk az íróasztalra és máris picit arrébb is gurultunk a kemény padlón egy sima görgős irodaszékkel.
A normál, kemény futófelületű görgők sem rosszabb minőségűek, csupán másra tervezték ezt a típust. A hagyományos kemény görgők puhább padlófelületekre valóak, például linóleumra, PVC-padlóra vagy padlószőnyegre.

Kérdése van termékeinkkel kapcsolatban? Keresse munkatársaink bizalommal!

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart