Gamer székek nem csak gamereknek

Ha az ember belemerül egy számítógépes játékba, akkor jó, ha semmi sem zökkenti ki a koncentrációból. Az állandó fészkelődés, a helyes pozíció keresése, a zsibbadó vagy elgémberedett végtagok megnehezítik a koncentrálást – és nincs ez másképp az ülőmunka esetében sem. Hiszen a test számára mindegy, hogy mi az a feladat, amit végzünk. Ha ülésről van szó, a legergonomikusabb, legkényelmesebb széket kell biztosítani a fókuszált odafigyeléshez. Lássuk, mik a gamer székek pozitív tulajdonságai, melyek miatt bárkinek érdemes lehet ezt a széktípust választani!

Játékból munka, avagy gamer székek a mindennapokban

Az elmúlt évtizedekben az egyes számítógépes játékok rendkívül népszerűek lettek, és sok esetben mára versenysporttá alakultak, ezért hatalmas iparágak épültek ki a különböző igények kiszolgálására. Az egyik ilyen igény a zavartalan kényelem biztosítása, hiszen a sok esetben több órás, folyamatos ülést és koncentrációt igénylő játék komoly fizikai támogatást igényel. A gamer székek így rendkívül ergonomikus kialakításúak, amit azonban nemcsak a versenyszerű játékosok, hanem a mindennapi ülőmunkát megkönnyíteni szándékozók is hasznosíthatnak – hiszen ha ezek a székek képesek segíteni a gamerek helyes testtartását, a pozitív tulajdonságaikat bárki a maga javára fordíthatja.

 

Irodaszék helyett gamer szék?

Az irodai környezetben való munka elsődleges célja a hatékonyság növelése. Az elmúlt években azonban egyre népszerűbbé vált az otthoni munkavégzés. Ilyenkor a dolgozóknak otthon, a saját maguk számára kell megteremteni a munkavégzés feltételeit, amelyek között a kényelmes irodaszék elsődleges helyen szerepel. A koronavírus-járvány felbukkanásával hirtelen ugrott meg az otthoni munkára váltók száma, és sokan ilyenkor döbbentek rá, hogy az otthoni székeik nem alkalmasak a napi 8-10 órás munkavégzésre. Home office-ra kiváló választás lehet egy gamer szék, hiszen egy ilyen, kifejezetten dizájnos kialakítású bútor nem teremt szürke irodát a lakásból, ugyanakkor mind a munkavégzésre, mind pedig pihenésre kiválóan alkalmas.

 

Ergonomikus kialakítású gamer székek

Egy szék kiválasztásánál a legfontosabb, hogy ergonomikus legyen, azaz a szék formája kövesse testünk vonalát, és megfelelő támaszt nyújtson mind a gerincnek, mind pedig a nyaknak, a karoknak, illetve a lábaknak. A hosszútávú üléshez tervezett, strapabíró gamer székek bármely testalkathoz könnyen igazítható elemekből állnak, így csökkentik a hátfájdalom, vagy egyéb ízületi fájdalmak kialakulásának esélyét.

 

A gamer székek legfőbb tulajdonságai:

– biztos támaszt nyújtanak a deréknak

– kényelmes kartámasztékkal vannak felszerelve

– magas háttámlával rendelkeznek

– nyaktámaszuk segíti a helyes fejtartást

 

A legjobb gamer székek minden egyes eleme külön is beállítható, így segítségükkel támogatható a helyes, kilencven fokos testtartás, a könyökök megfelelő pozíciója, valamint a fej kényelmes helyzete. Ön melyik gamer széket választaná?

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart