Irodaszékek és borításaik – mert nem mindegy, min ül naphosszat az ember

A megfelelő irodaszék kiválasztása előtt, érdemes számos szempontot figyelembe vennünk. Azért, hogy az elvárásainkhoz tökéletesen passzoló széket vigyünk haza, jó, ha alaposabban is megfontoljuk a döntésünket.

Az irodaszék-kiválasztás egyik sarkalatos pontja gyakran az, hogy milyen anyagú legyen a termék ülőfelülete, borítása. Ez a komforttényezők miatt fontos (mert a nyári kánikulában sem szeretnénk kényelmetlenül érezni magunkat ülés közben) , de hatással van az irodaszék kinézetére, esztétikai megjelenésére is, hogy milyen anyagból készül a borítás. Egy minőségi anyaggal fedett székre sokkal szívesebben néz rá egy ember, ráadásul ha sikerül jót vennünk, ez az irodaszék élettartamára is jócskán kihathat…

 

Melyek a legnépszerűbb anyagú irodaszékek?

Textilszék (ami pamutból vagy valamilyen jobb szintetikus anyagból készül)
Számos érv szól amellett, hogy miért éri meg textilborítású irodaszéket venni. Amellett, hogy ezek a típusok viszonylag könnyen és hatékonyan tisztántarthatók, sokféle színben is megvásárolhatóak, így maximálisan a berendezés stílusházhoz, az adott helyiség dizájnjához igazíthatjuk a kiválasztott széket.

Bőrszék (ami igazi bőrből vagy műbőrből készül)

Ami elsőre eszünkbe jut ezekről a modellekről az az elegancia és a tartósság. Egy bőrszéknek bármilyen irodai környezetben lehet helyet találni, azonban a tisztántartásukra nagyobb gondot kell fordítani. Általában speciálisabb módszerekkel érdemes karbantartani a bőrborítást, és fokozottan figyelni kell a varrásokra, mert itt szakadnak, hasadnak a leggyakrabban. Ha közvetlenül az ablak mellett kap helyet egy ilyen szék, érdemes óvni az erőteljes napfénytől is, ami szintén könnyen kárt tud tenni a benne.

Hálós szék

Egyike a legkeresettebb típusoknak, mert kiváló ár-érték arányt képvisel az irodaszékek piacán. Tartós szintetikus anyagból készülnek és jól szellőznek, aminek előnyét kifejezetten a nyári hőségben érezzük. Nem tapad hozzá a bőrünk, ezáltal nincs az a diszkomfort érzet, mint mondjuk egy bőrszéknél. Könnyen karbantarthatóak, tisztíthatóak és főleg az intenzív ülőmunkát végzőknek ajánlottak.

Prémium irodaszékek minőségi anyagokból

A prémiumkategóriás irodaszékek közé azokat soroljuk, amik az átlagos minőségű anyagok helyett, elsőrendűekből készülnek. Nagy kopásállóságú igazi bőrből, szövetből. Ezek a modellek nem csak kárpitozás szempontjából vannak a csúcson, de a székeken használt egyéb alapanyagok, kiegészítők is magas minőséget képviselnek. Természetesen így az árúk is magasabb, ám ergonomikus kialakításukat, kényelmüket hosszú időn át élvezhetjük.

Böngésszen kedvére nagy termékpalettánkon, fedezze fel az irodaszékek lenyűgöző világát szék webáruházunk segítségével!

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart