Hogyan válasszunk előtéri ülőbútort?

Az első benyomás az élet minden területén döntő fontosságú – miért lenne ez másként a belső tereket illetően? Amint belépünk valahová, az azonnali impressziók hatására máris megszületik bennünk az adott helyről alkotott véleményünk csírája, éppen ezért különösen fontos, hogy egy irodaház, egy szálloda vagy bármilyen intézmény kellő figyelmet fordítson arra, hogy az előtere igényes legyen, és visszatükrözze azokat az értékeket, amiket az egész hely képvisel. Az előtérben célszerű tehát olyan enteriőrt megalkotni, amelyben az emberek kellemesen érzik magukat, és ahol kényelmesen elhelyezkedhetnek az esetleges várakozás rövidebb-hosszabb percei alatt. Ezt a célt szolgálják a magas minőséget képviselő soft seating, lounge fotelek és kanapék.

 

Komfort és formatervezés

Mivel az előterek tekintetében a külcsín és a belbecs kéz a kézben jár, a kényelem mellett az esztétikum magas elvárásainak is meg kell felelni. Talán ez az oka annak, hogy a bútortervezés területén a lounge kategória képviselői között rendszeresen találunk igazán merész, az aktuális trendeknek tökéletesen megfelelő darabokat. Igaz, napjainkban éppen nagyot megy a minimalizmus, a kevesebb több és az egyszerűségben rejlő nagyszerűség elve, és ez természetesen a bútortervezésben is érezteti a hatását, így a modern lounge bútorok, fotelek és kanapék jelentős része letisztult vonalvezetésű, és sok esetben nemcsak kényelmi, hanem praktikus funkciókat is betöltenek. Cseppet sem ritka, hogy egy lounge fotel vagy kanapé beépített konnektorral és USB csatlakozóval rendelkezik, aminek leginkább a különböző intézményekben sorukra várók örülnek a legjobban.

 

A tárgyalószék nem az előtérbe való

Az előtér kialakítása, berendezése során nem érdemes a könnyebb végéről megfogni a dolgot, nem szerencsés a legegyszerűbb megoldások mellett dönteni – vagyis ne zsúfoljuk tele a rendelkezésre álló teret hagyományos tárgyalószékekkel, mert bár azon is elücsöröghetnek a várakozó vendégek, de könnyen megeshet, hogy az a bizonyos első benyomás kevésbé lesz pozitív, mint lehetne. Inkább kedveskedjünk ügyfeleinknek és vendégeinknek izgalmas és egyedi soft seating bútorokkal, amelyek ülve még a várakozás alatt is gyorsan repül az idő!

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart