Home office: légy otthon az irodádban!

Az otthoni munkavégzésnek számtalan előnye van, hiszen egy ismerős helyen, kevésbé formális keretek között dolgozhatunk, amely motivációnkra és teljesítményünkre is pozitív hatással lehet. Ha viszont nem élesítjük a magánélet és a munkaterület közötti határokat, és nem teremtjük meg a megfelelő munkakörnyezetet, akkor inkább a hátrányait fogjuk érzékelni a home office-nak.

A home office alapkellékei

Az otthoni munkabázisunk kialakítása olyan eszközök és bútorok beszerzésével kezdődik, amelyek elengedhetetlenek a munkavégzéshez.

Az ideális íróasztal paramétereit a munkánk típusától és a helyigénytől függően válasszuk ki! Az asztal méretének meghatározásánál vegyük figyelembe a magasságunkat és a karhosszunkat, hiszen nincs is kényelmetlenebb az alacsony asztalnál való egész napos görnyedésnél!

Ha nagyobb tárhellyel rendelkező asztalt szeretnénk, érdemes sarokasztalt vagy nagyobb lapméretű asztalt választani. Ha alapvető munkaeszközünk az asztali számítógép, akkor ajánlott beruházni egy számítógépasztalra, amely külön erre a célra kialakított tartóhellyel rendelkezik a billentyűzet, a gépház és a monitor számára. Ellenkező esetben, a laptopunk és a legszükségesebb eszközeink tárolásához elég lehet egy normál méretű íróasztal.

Érdemes csak azokat az iratokat, dokumentumokat az asztalon tartani, amelyekre a munkavégzés során gyakran szükségünk lehet, így hasznos, ha azok elérhető távolságban vannak. Iratmappáink és dossziéink tárolásához beszerezhetünk fali polcokat, különböző asztali tárolókat, de leghasznosabb talán a közvetlenül az íróasztal mellett elhelyezett rendezős szekrény.

Különféle méretű és kialakítású szekrények közül választhatunk, amelyeket akár az íróasztalunkkal megegyező színben és anyagban is megrendelhetünk. Ezekben aztán kényelmesen rendszerezhetjük a munkához kapcsolódó összes iratunkat, könyveinket és egyéb dokumentumokat is.

 

Kényelmes irodai forgószék otthonra is!

Lehet bármilyen esztétikus vagy drága egy ülőalkalmatosság, a személyes igényekre szabható mechanikával ellátott irodaszék pótolhatatlan. Ezek az ergonomikus kialakítású székek a test fiziológiai tulajdonságaihoz igazodnak, és arra lettek kifejlesztve, hogy kényelmes üléspozíciót biztosítsanak a hosszú munkaórák alatt.

Az állítható ülésmagasságon kívül megtámasztják a hátat és tehermentesítik a gerincet, így hosszú távon sem okoz mozgásszervi bántalmakat az ülés. Igénytől függően választhatunk összetettebb funkciókészlettel rendelkező darabokat is: az állítható dőlésszög, a hintamechanika, a deréktámasz tovább növelik általános komfortérzetünket.

Ne feledjük: az ágyban, az étkezőasztalnál kucorogva vagy a nappali egy térkockájába zsúfolódva nem lehet hatékonyan dolgozni. Megérdemeljük, hogy otthon is kényelemben, zavartalanul dolgozhassunk az általunk berendezett stílusos és inspiratív környezetben.

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart