Mi a tökéletes munkakörnyezet titka?

A hatékony munkavégzést elősegítő irodának rengeteg összetevője van, ezért összegyűjtöttük a legfontosabbakat, benne néhány jó ötlettel és apró trükkel. A mai technológiailag fejlett világban egy jó iroda nemcsak kellemes és kényelmes, de inspiráló is. A közérzetünket jelentősen befolyásoló tényező a fény, amely megfelelő formában segíti a kreativitást és az aktivitást, vagyis növeli a teljesítményt. A tökéletes megoldás az, ha a nap legnagyobb részében természetes fényben lehet dolgozni, de a világítás professzionális megtervezésével és kivitelezésével is kellemes hangulatot tudunk teremteni. Ha kevés az ablak, tükrök felhelyezésével a tér világosabb lesz, és tágasabbnak is tűnik. A hűvösebb kék fény a fáradtságérzetért felelős melatonin szintet csökkenti, a melegebb fény pedig növeli a kényelemérzetet.

Bútorok és eszközök harmonikus egyensúlya

A test sajátosságait figyelembe vevő, ergonomikus irodai forgószékek használata az egészséges munkavégzéshez elengedhetetlen. Emellett az asztaloknak a térben való arányos elhelyezése, a megfelelő nagyságú munkafelület és a technikai eszközök korszerűsége adják a tökéletesség sava-borsát. Célszerű a monitorok magasságát és távolságát pontosan beállítani, és a székhez igazítani a lábtámaszokat. Az ergonomikus elhelyezéssel elkerülhető a túlzott szemfáradtság, a hát- és a nyakfájás, illetve az ízületi fájdalmak. A kényelmesen használható egérpaddal és egérrel pedig a kéz és a csukló terhelését is nagyban csökkenthetjük. Az irodai hőmérséklet megfelelő, se túl hideg, se túl meleg beállítása előnyösen befolyásolja a munkavégzés hatékonyságát, és ajánlott a légkondícionáló berendezések használatát minimálisra csökkenteni.

Sok kicsi sokra megy

Az irodákban egyszerre üzemelő, nagyszámú gép káros sugárzásának kibocsátását semlegesíthetjük sólámpával. A gépek mellé helyezve csökkenti az elektroszmogot, nyugtató hatással bír, és tisztítja a környezetet. A természet közelsége pihentetően hat az agyra, vagyis a növények szabályozzák a helyiség páratartalmát, segítik az oxigénképződést, és otthonossá varázsolják a környezetet. Kiemelten fontos az egészséges étkezést a helyszínen biztosító étkezde, a kényelmes kanapé vagy fotelek, és a jól berendezett, otthonos konyha, ahol a szünetek során pihenni és frissülni lehet. Mivel egy inspiráló és ergonomikus iroda megtervezése igazi kihívást jelent, érdemes a bemutatóteremben kipróbálni és összehasonlítani a termékeket. A cél mindannyiunk érdekében az, hogy munkakörnyezetünk ne csak egy munkahely, de egyben második otthonunk is legyen.

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart