Így küzdjön a meleg ellen az irodában!

Ahogy azt mindenki tapasztalja, ez a nyár mintha melegebbnek tűnne, mint az előzőek – noha sajnos minden évben hasonlóan érezzük. Dolgozni viszont még negyven fokos hőségben is ugyanúgy szükséges, és bár a meleg könnyebben elviselhető az irodában, érdemes bevetni néhány praktikát a kellemes hőmérséklet elérésére.

 

Légkondicionálóval a hő ellen

Természetesen manapság már a legtöbb iroda fel van szerelve légkondicionálóval, így nem kell attól tartani, hogy harminc fok fölé megy a hőmérséklet még akkor sem, ha kint tűz a nap. Ugyanakkor minden irodai dolgozó más és más hőmérsékletet kedvel, így gyakran előfordulhat, hogy a hőmérő higanyszála feljebb kúszik, mint azt valaki szeretné. Mindemellett környezetvédelmi szempontból sem előnyös, ha egyfolytában járatjuk a légkondit, így érdemes erős napsütésben behúzni a függönyt, és ha van rá lehetőség, éjjel nyitott ablakkal lehűteni a helyiségeket.

 

Dolgozzunk rugalmas munkarendben

Amennyiben ezt munkaadónk megengedi, érdemes lehet a nyári hónapokban egy kicsit korábban kelni a szokásosnál, hiszen a reggeli, délelőtti órák hűvösebbek a késő délutánnál. Vegyünk reggel egy hideg zuhanyt, és időzítsük úgy a munkavégzést, hogy a legmelegebb órákban, négy óra felé már elhagyhassuk az irodát.

 

Mégis odaragad az irodaszékhez? Erre figyeljen!

Természetesen nyáron könnyen előfordulhat, hogy izzadtan érünk a munkahelyre, és úgy érezzük, egész nap oda vagyunk ragadva az irodaszékünkhöz. Valóban, ha bőr főnöki székben ülünk, magasabb hőmérséklet mellett a szokásosnál jobban oda kell figyelni a szellőzésre. Fontos, hogy székünket ne hagyjuk a napon, és tartsuk olyan hűvösen, ahogy csak tudjuk, így is alacsonyan tartva a bútor hőmérsékletét. Ugyanígy segíthet, ha naposabb, melegebb irodákba világosabb irodai forgószéket választunk, így az jobban visszaveri a nap sugarait.

Amennyiben mégis melegnek érezzük az irodát, érdemes lehet olyan, jól szellőző ergonomikus irodaszéket választani, amely még a nyári melegek során is kellemes hőérzetet biztosít. Egy szövet kárpitozású ülőlappal és hálós háttámlával rendelkező irodai forgószék a legmelegebb hónapokban is megfelelő kényelmet fog nyújtani.

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart