Milyen széket válasszunk íróasztalhoz?

Akár otthoni munkavégzésről, akár tanulásról van szó, fontos, hogy kényelmes irodai forgószéket válasszunk. De vajon milyen szempontokat kell figyelembe vennünk, ha nagy koncentrációt igénylő munkához vagy éppen fejlődésben lévő tinédzsereknek szánt székekről van szó?

Íróasztalhoz szék – a gerincbarát megoldás

A napi nyolc-tíz órás ülőmunka a legtöbb munkakörben megszokott, és a mozgásszegény életvitel még erősebben érvényesül azoknál, akik a munkájukat otthon végzik. Bár a home office kényelmes megoldás, hiszen könnyen megspórolhatjuk vele az ingázásra fordított időt, szinte magában kódolja a kevesebb napi mozgást. Éppen ezért nem szabad megvárni, amíg a testünk jelezni kezdi a problémát, és a fájdalmak, görcsök vagy éppen a zsibbadás mindennapos jelenséggé válik.

Az egészséges munkakörnyezet kialakítása éppen ezért minden esetben fontos – akár irodában, akár otthon dolgozunk. Mivel azonban rengeteg különböző gurulós szék elérhető, nem mindegy, hogy milyen hosszan végzett munkához milyen minőségű ülőalkalmatosságot választunk.

  • Négy órás ülőmunka: ha a munka nagy része nem üléssel telik, de ilyen periódusok is előfordulnak, egy viszonylag egyszerűbb irodai forgószék is jó választás lehet.
  • Nyolc órás ülőmunka: amennyiben kifejezetten hossz ideig tartó ülőmunkáról van szó, érdemes szabályozható ergonomikus széket vásárolni.
  • Tizenkét órás ülőmunka: extrém helyzetekhez extrém megoldások kellenek, így mindenképpen prémiumkategóriás, rendkívül tartós irodaszéket javasolt választani.

Íróasztal székek tinédzserek számára

Irodaszék vásárlása azonban nem csupán irodai dolgozók, de iskolások számára is hasznos lehet. A gyerekek sokszor még több időt töltenek üléssel, mint a felnőttek, hiszen az iskolában eltöltött időhöz az otthoni leckeírás is hozzáadódik. Bár azt, hogy az iskolákban milyen székeken ülve töltik a tanórákat, egyik szülőnek sincs sok lehetősége kontrollálni, az otthoni tanulást érdemes lehet minőségi íróasztal székekkel segíteni. Hogy miért? A megfelelő kényelmű, jó tartást biztosító irodaszékek segítik a koncentrációt, valamint támogatják a fejlődésben lévő testet a helyes testtartás kialakításához.

Melyek a legfontosabb szempontok íróasztal székek választásakor?

  • Állítható magasság, fej- és deréktámasz, valamint kartámlák – mindezek megléte nagyban növelheti a komfortérzetet.
  • Kellemes tapintású, puha borítás, amely kényelmessé teszi az akár éjszakába nyúló tanulást is.
  • Strapabíró kivitel, hiszen egy-egy gurulós széket nem csupán 1-2 évre, hanem jóval hosszabb időre érdemes választani.

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart