Irodaszék karácsonyra? Egy szuper ajándék!

Az ünnepek közeledtével mindenki azon gondolkodik, mi lehetne a legjobb karácsonyi ajándék. Válasszunk valami használhatatlant, de vicceset? Vásároljunk olyan dolgot, ami praktikusan használható a hétköznapokban is? Vajon mivel tudjuk a legnagyobb örömet szerezni? A válasz egyszerűbb, mint gondolnánk!

Irodai forgószék az egészséges életmódért

Nos, ajándék választásánál érdemes nem a pillanatnyi élvezetekre fókuszálni, hanem hosszú távban gondolkodni. És mi lehetne a legjobb hosszú távú ajándék, mint az egészség? Különösen akkor érdemes figyelembe venni az egészséges életmód fontosságát, amikor mást sem csinálunk, csak otthon ülünk, még ha közben dolgozunk is. Mióta egyre több ember szorult a home office fogságába, bizony fontos, hogy kiemelten kezeljük mindennapi egészségünk, és olyan ülő környezetet alakítsunk ki, amelyben a kevesebb mozgás ellenére is egészségesen tarthatjuk a testünket.

Irodaszék a fa alá (vagy mellé)

Mivel napjaink nagy részét a legtöbben üléssel töltjük, fontos, hogy olyan széket válasszunk szerettünknek is, amelyik kényelmes, tartós, és ösztönzi a jó testtartás megőrzését. Egy ergonomikusan kialakított irodaszék támogatja a hátat, a karokat és a fejet is, így hosszú órákon át tartó ülés esetén sem okoz fájdalmat, sőt. A jó irodai forgószék szó szerint leveszi a terhet az ember válláról, nyakáról, és nagyobb koncentrációképességet biztosít. Így ha szerettünk munka után szórakozás gyanánt még egy kicsit netezne, akkor is kényelemben érezheti magát.

A legfőbb szempontok, amiket érdemes figyelembe venni:

  • Magasság: a szék magassága legyen állítható, így a csípő és a lábak megfelelő szöget tud bezárni, akármilyen testalkatú is az ember.
  • Mélység: ideális esetben egy szék mélysége elegendően nagy ahhoz, hogy támasztékot biztosítsunk a lábainknak bármilyen testmagasság esetén. Egy jó szék nem túl mély, így alacsonyabbak sem süppednek bele, és az ülés szélei lekerekítetten kényelmesek.
  • Állítható háttámla: rendkívül fontos, hogy a hát megfelelő támogatást kapjon, így testmagassághoz mérten tudjuk beállítani a széket.
  • Karfák: egy irodaszék esetében elengedhetetlen, hogy stabil karfával rendelkezzenek, így ne kelljen lógatni a könyökünket.

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart