Irodaszékek a virtuális valóságban kicsit másképp

A videojátékpiac óriási, és amikor az ember azt gondolná, hogy nem lehet már újat mutatni, akkor egyszer csak jön egy őrült zseni, és előáll egy olyan képtelennek tűnő ötlettel, ami aztán hatalmas sikert arat. Hiszen ki gondolná, hogy az irodaszékeket nem csak a gamer székek széles palettája köti össze a videojátékkedvelők világával, hanem egy hihetetlen játék, a Last Man Sitting is. És igen, itt az irodaszékeké a főszerep.

 

Last Man Sitting

A Last Man Sitting nevű játék abszurd, mégis élvezetes, és egy olyan játékteret csinál az unalmas irodákból, ami csak és kizárólag a virtuális valóság pixelvilágában lehetséges. Tudniillik, itt nem más a feladat, mint egy gurulós irodaszékhez kötve szitává lőni az ellenfeleket, természetesen anélkül, hogy a karakter felállna a székéből. A játék végigviteléhez persze az óriási türelmen kívül fantasztikusan kényelmes székekre is szükség lesz, hiszen nem csak a játékon belüli karakter, de a játékos is a székhez lesz kötve jó pár órán keresztül.

 

Irodaszékek felturbózva

A Last Man Sitting egy népszerű videojátékos műfaj, az úgynevezett Battle Royale karikírozott változata, éppen ezért nem szabad komolyan venni. A játék fejlesztője, Kevin Suckert úgy alakította ki a játékot, hogy egyszerre jelentsen igazi csapatjátékos kikapcsolódást és elégítse ki az egyéni ambíciók iránti igényeket. Ennek megfelelően a játékosok két variáció közül választhatnak: vagy csapatokba rendeződve harcolnak az iroda virtuális terén belül, vagy pedig a „csak egy maradhat” elve alapján mindenki mindenki ellen harcol. A játékot nehezítik ugyanakkor a fizika törvényei is, hiszen a gurulós szék minden lövés alkalmával hátralöki a játékost, így célozni és célba találni nem is olyan könnyű, mint azt az ember elsőnek gondolná.

 

Gamer székek újratöltve

Természetesen szerencsére egy irodaszéknek sem kell olyan megpróbáltatásokat túlélnie, mint ebben a játékban, legalábbis pár óra leforgása alatt. Azonban az irodai forgószékekkel érdemes hosszú távon tervezni, ezért ha olyan strapabíró darabot választunk, amely apokalipszis idején akár még egy irodai csatát is kibírna, biztos, hogy sok-sok év megbízható használatra számíthatunk.

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart