Irodaszéken kívül mire van még szükségünk az otthoni munkához?

Az elmúlt néhány évben egyre többen tértek át távmunkára, ám a home office kényelme nem csupán annyiból áll, hogy reggelente még pizsamában, kávét szürcsölgetve indítjuk a munkanapot. Az otthoni munkavégzés akkor lesz igazán hatékony, akkor tud jól belesimulni a mindennapjainkba, ha megteremtjük a kellő feltételeket hozzá, illetve felállítunk néhány szabályt is.

 

Legyen különválasztva a munka és a magánélet tere

Akár egy másik szobába, akár egy fal mögé vagy csak egy íróasztallal és irodai forgószékkel felszerelt dolgozósarokba vonulunk el nap mint nap, máris nem lesz olyan érzésünk, hogy a feltöltődés, pihenés tere összemosódik a munkatérrel. Fontos, hogy amennyire csak lehet, legyen leválasztva a munkakörnyezetünk, mert így nem csak produktívabbak lehetünk, de könnyebben elkülöníthetjük a munkát a magánéletünktől is.

 

Irodai forgószék, íróasztal, nyomtató – ezeket is jó beszerezni

Az ülőmunka súlyos következményeiről, egészségügyi kockázatairól már számos alkalommal írtunk, így csak megerősíteni tudjuk annak a tényét, hogy home office-ban egy ergonomikus kialakítású, kényelmes irodaszék nélkülözhetetlen. Emellé még jól jön, ha nem a kinyitott vasalódeszkán vagy a konyhaasztalon dolgozunk, tehát kell egy íróasztal is, valamint abszolút munkafüggő, de szükségünk lehet még: két monitorra, monitorállványra, ergonomikus egérpadra, szkennerre és nyomtatóra, jegyzettömbre, írószerekre, íróasztal lámpára, egyszóval minden olyan irodai eszközre, ami a munkahelyünkön is rendelkezésünkre állna.

 

A home office szabályok nem megkötnek, hanem növelik a produktivitást

Home office-ban fontos, hogy szabályokat is felállítsunk magunknak. Olyanokra gondolunk például, hogy amennyire csak lehet, de betartjuk a munkaprogramunkat, vagyis délután 5 óra után már nem dolgozunk, nem nézegetjük lépten-nyomon az e-maileinket. Az sem árt, sőt, kifejezetten növeli a hatékonyságot, ha munka közben fél szemmel nem a tévét lessük, tehát ameddig dolgozunk, jobb kiiktatni minden zavaró külső tényezőt.

Jól jönne egy új irodai forgószék? Az Irodaszékfutár kínálatán sokfélét talál – nézelődjön kedvére!

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart