Isu Grand Prix: őrült tempó irodaszékekkel

Biztosan sokan találkoztak már olyan sportágak neveivel, amelyek hallatán leginkább a nevetőgörcs környékezte őket, aztán kiderült, hogy ezeket mások komolyan veszik, sőt, hagyományt teremtettek, és beírták magukat egy-egy nemzet sporttörténelmébe.
2009-ben Japán versenysportjainak terepe is érdekes újdonsággal bővült, és azóta sem telik el év a híres Isu GP, vagyis az irodaszék-bajnokság nélkül.

Irodai forgószékekkel a győzelemért

Az értelmi szerző a kyotói Tsuyoshi Tahara, akinek egy tricikliverseny végignézése után pattant ki a fejéből az ötlet. Japánban a munkahelyi túlhajszoltság és a kiégés a vezető halálokok között szerepel, így az is motiválta a kreatív ötletgazdát, hogy az irodai dolgozókat kimozdítsa a négy fal közül.
Az irodaszékfutamot az autóversenyek világa inspirálta, a hosszútávú autóversenyzés szabályrendszeréből például több elemet is átemeltek. A versenyzők háromfős csapatokban neveznek be, és Le Mans-stílusban váltják egymást a futam során.
Ha valaki azt gondolná, hogy ez csak poén, ami semmilyen felkészülést nem igényel, az nagyon téved. Egy rendkívül fárasztó versenyről van szó, amely a résztvevők számára komoly fizikai igénybevételt jelent, és ezen kívül mentálisan is megterhelő. Ahogy az autóversenyek esetében, a versenystratégia itt is kulcsszerepet játszik, és a csapatoknak a váratlan helyzetekkel kapcsolatban is kész forgatókönyvvel kell rendelkezniük.
A verseny szabályai viszonylag egyszerűek: az indulóknak egy körülbelül 200 méter hosszú utcai pályán kell két óra alatt a legtöbb kört megtenniük. A mozgás általában a nagyobb sebesség elérése érdekében hátrafele történik, a kanyaroknál viszont manőverezni kell. Irodaszékével felszerelkezve bárki indulhat, és öltözködési kódex sincs, így a bizarr öltözékek visszatérő kellékei a versenynek.
Védőfelszerelés használata viszont kötelező sisak és könyökvédő formájában, hiszen balesetek bármikor bekövetkezhetnek. Nemcsak a versenyzők edzettségén, a „járműveken” is múlik a futam kimenetele, hiszen azok az igénybevétel miatt bármikor lerobbanhatnak, ami a csapat azonnali kizárását vonja maga után. Az biztos, hogy ezeket a székeket a verseny után már nem viszik vissza az irodába.

 

Irodaszékre fel!

Sok versenyző beleásta magát az irodaszékek világába, hogy megfejtse a tökéletes versenyirodaszék titkát. Mi is kíváncsiak vagyunk, vajon az irodaszékeink hogyan teljesítenének egy hasonló kihívás során. Lehet, hogy egyszer még kipróbálhatjuk, ha japán mintára nálunk is irodaszékfutamot rendeznek. Ha így lenne, te milyen székkel vágnál bele?
Biztosra mennél, és elvinnéd a jól ismert és bevált irodai forgószékedet? Vagy egy kényelmi funkciókkal ellátott igazi nagyágyúra, a főnöki székre esne a választásod? Esetleg az ergonomikus gamer székedben bíznál a legjobban?

Tekintsd meg kínálatunkat, és szerelkezz fel – na nem a közelgő Isu GP-re, hanem –irodai hétköznapjaidra a megfelelő forgószékkel!

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart