Karácsonyi dekorálás – kezdjük az irodaszékkel!

Az ünnepek közeledtével nem csak otthonunkat, de közvetlen munkakörnyezetünket is szívesen öltöztetjük karácsonyi pompába. Ha nem elégszünk meg csupán annyival, hogy a monitoron cserélgetjük a háttérképeket, érdemes mielőbb nekilátnunk az ünnepi hangulat megteremtésének. Mivel sokunknak az iroda a második otthonunk, ezért igenis van létjogosultsága annak, hogy karácsonyi hangulatot varázsoljunk itt is. Ehhez nem kell óriási büdzsé vagy nagy átalakítás, elég néhány kedélyjavító apró trükk, amivel barátságosabbá, ünnepibbé, otthonosabbá tehetjük a munkahelyünket is így az év utolsó napjaiban. Ez pedig nem csak a hangulatunkra lesz jó hatással, de az év végi kiégés ellen is nagyszerű módszer.

 

Az irodai forgószéktől az íróasztalokig – karácsonyi dekorációs tippek

  • Az irodai forgószék minden iroda központi eleme, így kezdhetjük ennél a dekorálást. Egy piros masni a háttámlára vagy egy vidám karácsonyi székhuzat nagyot tud dobni az összhatáson.
  • A DIY irányzat azoknak kedvez, akik szeretik az egyszerű, de nagyszerű megoldásokat. Évek óta hódítanak a könnyen elkészíthető, természetességet tükröző csináld magad karácsonyi dekorációk, amikből elfér néhány az irodában is. Csapatépítő programnak sem utolsó pár sajátkezűleg gyártott karácsonyfadísz vagy asztali dekor elkészítése.
  • Több tanulmány is bebizonyította már, hogy a zöld növények növelik a munkával töltött órák eredményességét, segítenek a koncentrációban és harmonikusabb munkakörnyezetet teremtenek. A mikulásvirág a karácsony és a téli időszak egyik szimbóluma. Élénk piros színe remekül mutat otthon, de az iroda falai között is, például egy-egy íróasztalon vagy a recepciós pulton.
  • A karácsony az illatok ünnepe. Ugyan tűzvédelmi okokból nem javasoljuk az illatgyertyák használatát az irodában, de bambuszpálcás lakásparfümök karácsonyi édes, fűszeres illatokban is kaphatóak. Minél kevesebb pálcikát helyezünk a díszes üvegcsébe, annál kevésbé lesz erőteljes az illat, így azoknak a kollégáknak sem lesz zavaró, akik egyébként idegenkednek minden illatosítótól.

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart