Kis iroda nagy lehetőségekkel

Számos oka lehet annak, ha mindennapi munkavégzésünk egy kis alapterületű irodához köt. Nem mindenhol adatik meg a tágas tér, a nagy belmagasság, a szabad mozgástér.
Lehet, hogy anyagi megfontolásból tudunk csak kisebb helyiségeket bérelni, vagy lehet már eleve adottak a körülmények (sőt, nem kell bérleti díjat sem fizetnünk), így ebből próbáljuk kihozni a maximumot. Megeshet, hogy a munkánk olyan magas fokú koncentrációt igényel, hogy muszáj elkülönülnünk a többiektől, ezért kompromisszumot kötve, behúzódunk egy szűkösebb helyre, de az sem elképzelhetetlen, hogy egyszerűen csak azért dolgozunk kisebb irodában, mert ott esik jól. Nem mindenki szereti a nagy, beláthatatlan tereket, és inkább úgy gondolkozik, egy íróasztalon és minőségi irodai forgószéken kívül nem is nagyon kell más a kényelmes és hatékony munkavégzéshez.

Mondhatnánk, nem áll messze az igazságtól, mert ha kicsi az irodánk, azt valóban csak a legfontosabb dolgokkal rendezhetjük be. Egy asztal, egy irodaszék, és ha szerencsénk van befér még egy magas szekrény vagy pár polcrendszer, ahol a dokumentumainkat rendszerezhetjük. Kár mindent bezsúfolni egy helyre, inkább próbáljuk meg kihasználni az ajtón kívüli lehetőségeket is. Ha tele az iroda bútorokkal nem csak bezártságérzetünk lesz, de szabad mozgásterünk is lecsökken. Ettől szinte biztos, hogy rossz lesz a közérzetünk, ami pedig a munkamorálunknak sem tesz jót.

 

Maximális kényelem, kevesebb extra – irodaszéket így válasszunk

Érdekes kérdés az irodaszék kiválasztása. Nyilván mindannyian a legkényelmesebbet keressük, azt, ami extrákkal is felszerelt, ám ha eleve kicsi az irodánk, talán érdemes lemondanunk bizonyos pluszokról. Bár a legtöbb forgószék görgős lábakon áll, ebben az esetben akár át is ugorhatjuk a nagy görgő-kérdést, mert hiába görgős a szék, ha szűkös az iroda, úgysem fogunk vele ide-oda gurulni. Ha csak arra is kevés helyünk marad, hogy megmozduljunk, nyugodtan választhatunk egy tetszetősebb, de olcsóbb, stabilan álló irodaszéket vagy egy kényelmesebb tárgyalószéket.

 

És mit tehetünk még az egyszerűbb irodaszéken túl?

Választhatunk többfunkciós, praktikus irodabútorokat, például tolóajtós szekrényt, mert így az ajtószárnyak sem foglalnak majd plusz helyet.
De játszhatunk a színekkel, a formákkal is. Köztudott, hogy a világos színek tágítják a teret, míg a vízszintes minták – például a függönyön – optikailag nagyobbnak láttatják a helyiséget. Ha kicsi az irodánk, jó az asztali számítógépet is száműzni: kényelmesebben tudunk majd dolgozni, ha csak egy laptop van előttünk.

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart