Miért olyan népszerűek a design bútorok?

A bútortervezők vagy designerek által tervezett design bútorok fő jellemzője, hogy a legmagasabb esztétikai igénnyel – kiváló minőségű alapanyagokból készülnek, így stílusos, egyedi megjelenéssel rendelkeznek. A design bútorok lényege a páratlan, újszerű formatervezés, és kivitelezésük során gyakran kiemelt hangsúlyt kap az ergonómia és egyre inkább a környezettudatos, fenntartható megoldások is. A gondos tervezésnek és gyártásnak köszönhetően a design bútorok hosszú élettartamúak, és szerencsére és ma már szélesebb körben – elérhető áron is hozzájuthatunk bizonyos modellekhez.

A design oktatásával, kutatásával és népszerűsítésével foglalkozó brit Design Council nevű alapítvány korábbi elnöke, Sir George Cox szerint: „A jó design nem feltétlenül azt jelenti, hogy drága vagy modern, hanem azt, hogy hatékony, megfizethető és használható.”

 

Egyedi, modern életérzés design bútorokkal

A design bútorok elsősorban azok körében népszerűek, akik értékelik az egyedi, modern stílust, és szeretik egyéniségüket kreatív módon kifejezni az adott enteriőr berendezésével, amire szívesen áldoznak akár nagyobb költségeket is. Olyan iparágakban, ahol a stílusos megjelenés kulcsfontosságú (pl. vizuális területek, vendéglátás, kiskereskedelem), a design bútorok (pl. egy exkluzív design fotel) a márkaépítést is kivételesen hatékonyan tudják szolgálni.

Egy design bútor új színnel és életérzéssel gazdagíthatja az adott tér hangulatát, ezért nem a luxuson van a hangsúly, hanem jóval inkább azon, hogy hogyan befolyásolják az életünket, ezért akár egy-egy modellel is érdemes kísérletezni. Egy érdekesség, hogy a Bauhaus neves építésze, Breuer Marcell kerékpárjának kormányából inspirálódva hajlított, krómozott acélcsövet kezdett használni székek készítéséhez, amivel forradalmi változást hozott az akkori bútorgyártásba.

Nézzen szét az irodai székek minőségi tárházában, az optimális modell kiválasztásához örömmel nyújtunk Önnek segítséget!

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart