Milyen irodaszéket válasszunk a gyerekeknek?

Amikor iskolás korba lépnek a gyerekek, mindenképp be kell szereznünk nekik pár új bútordarabot. Először is szükségük lesz egy íróasztalra, amelyik mind méretében, mind kialakításában megfelel az igényeknek, aztán nagy valószínűséggel be kell szerezni egy praktikus polcos szekrényt is, amin rendezetten és átláthatón elférnek a könyvek, füzetek, tanszerek és egyéb holmik, és nem utolsósorban egy igazán kényelmes irodaszék sem hiányozhat az új berendezésből. Az elmúlt időszakban az otthonainkban is különösen fontossá váltak az ergonomikus, kényelmes, igény szerint állítható irodaszékek, hiszen sok szülő home office-ban dolgozott – vagy dolgozik a mai napig –, a gyerekek pedig sokáig online oktatás keretében folytatták tanulmányaikat, és továbbra is előfordul, hogy adott időszakokban otthonról tartják a tempót az iskolával.

És már meg is válaszoltuk a címben feltett kérdésre a választ: a gyerekeknek az ergonomikus, kényelmes és egyéni alkatuknak, adottságaiknak megfelelően beállítható irodaszéket érdemes beszerezni.

 

Könnyítsünk a sok ülésből fakadó nehézségen egy kiváló irodaszékkel!

Gondoljunk csak bele: a gyerekek is napi több órát ülnek az iskolapadban – egész pontosan egy teljesen hagyományos széken, vagyis rengeteget görnyednek-gémberednek szegények. Jó esetben rendszeresen sportolnak, mozognak, de hazaérve további időt töltenek az íróasztalnál ülve, amíg megírják, megtanulják a leckét. Arról pedig már ne is beszéljünk, hogy a szabadidejük egy jelentős részében a számítógép előtt gubbasztanak, ami még több ülést jelent.

Felelős szülőként igenis kötelességünk elérni, hogy eleget mozogjanak, és töltsenek minél több időt a levegőn. Amikor pedig mégis ülnek, azt tegyék a lehető legegészségesebben. Fontos, hogy a gyerekeknek vett irodaszék ideális testtartást biztosítson, amihez elengedhetetlen az állítható ülésmélység, a dönthető hátlap, az állítható kartámasz. Ugyancsak nélkülözhetetlen a fej- és a lábtámasz megléte, valamint a kényelmes, jól szellőző ülés. És persze az sem utolsó szempont, hogy a szék stabil és strapabíró legyen. Hatalmas irodaszék és gamer szék kínálatunkban mindenki megtalálhatja a gyermeke számára tökéletes darabot, de kiegészítésként érdemes körülnézni az alternatív megoldások között is, hiszen olykor érdemes lehet átülni egy labdaa- vagy térdeplőszékre.

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart