Minden, amit a tárgyalószékekről tudni kell

Gyermekkorunk óta halljuk, hogy milyen fontos egyenes háttal ülni a széken. Az, ami akkor még természetesnek tűnt, mára már sokszor nehezünkre esik. Mintha ahogy idősödnénk, úgy feledkeznénk meg a helyes testtartásról is. Nyilván az sem segít, hogy az időnk nagy részét a számítógép előtt görnyedve töltjük, vagy éppen heti több alkalommal gyűléstermekben folytatunk üzleti tárgyalásokat a székünkhöz „láncolva”.

Ergonomikus tárgyalószék = helyes testtartás

Az ülőmunka hátrányait mindannyian ismerjük. Ha pedig ehhez még hozzájön a rossz tartás és egy kényelmetlen szék is, akkor szinte borítékolható – ha nem is azonnal –, hogy évek múltán gerinc- és mozgásszervi panaszokkal kell szembenéznünk. De egy nem megfelelő szék nemcsak a testtartásunkra, a közérzetünkre és a koncentrációs képességünkre is negatív hatással lehet.
Éppen ezért, ha már munkánkból adódóan sok időt töltünk tárgyalószékben ülve, tegyük azt egy ergonomikusan jól kialakított típusban jó tartással!
Egy ergonomikus kialakítású tárgyalószék a test fiziológiai sajátosságaihoz igazodik, ezért kényelmes ülést biztosít akár hosszú órákon át is. Ülés során a gerincoszlop természetes alakjában egy S betűhöz hasonló, az ergonomikus megoldás pedig pontosan ezt nyújtja számunkra. Ha jó a szék deréktámasza, a megfelelő beállítás mellett szinte rákényszerít minket ülés közben a helyes testtartásra.
Az sem elhanyagolandó szempont, hogy a tárgyalószék milyen anyagból készül. Ajánlott olyan háttámlás szék mellet döntenünk, mely kellően légáteresztő, és ami nem melegíti még pluszba a hátunkat a nyári kánikulásban sem.

Görgős tárgyalószékeket padlószőnyeges szobába is

Régi, rossz beidegződés, hogy a görgős székek nem gurulnak jól szőnyegen, padlószőnyegen. A mai, modern tárgyalószékeket már olyan görgőkkel csomagolják, melyeknek ez sem okoz gondot. Bár ezek a székek nem rakásolhatóak, vannak azok a sima tárgyalószékek, melyek könnyedén egymásba rakhatóak, így nemcsak praktikusak, de helytakarékosak is egyben.

Ne csak otthon, munkahelyén is üljön a lehető legnagyobb kényelemben – egy jó tárgyalószékben csak úgy röpül a munkaidő!

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart