Válassz állítható magasságú asztalt, speciális munkaszékkel!

A hosszú időn át tartó ülőmunka komoly egészségügyi kockázatokkal járhat, ezért érdemes lehet több módon is segíteni az egészség megőrzését a napi teendők elvégzése közben is. Bár fontos, hogy rendszeres időközönként felálljunk és átmozgassuk az izmainkat, az álló munka bevezetésével még dinamikussá tehetjük a hétköznapokat. Lássuk, melyek az állítható magasságú asztalok, illetve a speciális munkaszékek előnyei!

 

Az állítható magasságú asztalok egyre népszerűbbek

Ahogy egyre közismertebbek az ülőmunka hosszútávú következményei, úgy válik egyre szélesebb körben alkalmazott technikává az álló munkavégzés. Természetesen ilyen esetben nem kell nyolc-tíz óra állómunkára gondolni, sokkal inkább egyfajta kiegyensúlyozott irodai életmódra, amely egyaránt biztosít teret az ülő és álló munkának. Ehhez pedig elengedhetetlenek az olyan íróasztalok, amelyek magassága néhány mozdulattal szabályozható.

 

Az állítható magasságú íróasztalok előnyei

Az álló munkavégzés legfontosabb előnye, hogy segíti a fizikai egészség megőrzését, így csökkenti a hát- és derékfájás, illetve a rossz testtartás kialakulásának kockázatát, míg az ülő és álló pozíciók közötti váltás aktívabbá teszi a statikus munkavégzést. Az időnkénti álló munkára váltás fokozza az anyagcserét, valamint segíti az egészséges keringés fenntartását is. Az álló munkavégzés azonban egyéb területeken is támogathatja a munkavállalókat.

Megemelkedett produktivitás: az ülő és álló munka váltogatása nemcsak a testnek, hanem a mentális egészségnek is jót tesz. Az aktív életmód támogatja a jó koncentrációs és gyors döntési képességeket, ami fokozott hatékonyságot eredményezhet a cég számára.

Segíti a kollaborációt: sok szakma számára elengedhetetlen a munkatársak közötti jó kommunikáció, így fontos küzdeni a figyelem lankadása ellen. Az álló és a mozgással járó munka segíti a kreatív, kollaboratív feladatok megoldását.

 

Irodaszékek és speciális munkaszékek a dinamikus munkavégzéshez

Az álló munka nem csupán előnyös, de sok munkakörben kiküszöbölhetetlen is lehet. Legyen szó egészségügyi vagy éppen mérnöki tevékenységről, a dinamikus munkavégzést a lehető legtöbb módon érdemes támogatni, így az állítható magasságú asztalok mellett nemcsak irodaszékeket, de olyan speciális munkaszéket is érdemes választani, amelyeket kifejezetten az adott tevékenységhez terveztek.

Az egészségügyi munkaszékek könnyen állíthatók, kényelmesek, egyszerűen tisztíthatóak, és rendkívüli mértékben bírják a nagy igénybevételű használatot, míg a kör alakú orvosi munkaszékek lehetővé teszik a rendelőben történő gyors, kényelmes mozgást. Amennyiben azonban az adott munkakör még strapabíróbb széket igényel, érdemes lehet ipari környezetbe tervezett, sav- és lúgálló megoldást választani.

Irodaszékfutár
Logo
Shopping cart